Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord Ajax klassieker eredivisie vi images

Eredivisie nieuws. Op vrijdag 7 augustus begint seizoen 2015 – 2016 van de Nederlandse eredivisie. Met het oog op die datum ontdoen clubs zich momenteel van overbodige spelers en zoeken ze naar interessante transfers.

PSV transfers: Simon Poulsen en Nicolas Isimat-Mirin

Landskampioen PSV heeft de huurling Andrés Guardado inmiddels definitief ingelijfd. Ook de leenconstructie tussen Monaco en PSV omtrent Nicolas Isimat-Mirin is uitgemond in een vast contract voor die speler bij de Brabanders. Daarnaast versterkte PSV zich met Simon Poulsen van AZ. Speelschema PSV Eredivisie seizoen 2015 2016.

Ajax transfers: John Heitinga en Nemanja Gudelj

Ook Ajax heeft eerst via een huurperiode gesnuffeld aan de kwaliteiten van een speler. De Poolse spits Arek Milik van Bayer Leverkusen bleek te voldoen en staat inmiddels permanent op de loonlijst van de Amsterdammers. Ex-Ajacied John Heitinga is geen ex-Ajacied meer, want de verdediger keert terug in de Amsterdam ArenA. Op het middenveld krijgt Ajax de benodigde stootkracht dankzij Nemanja Gudelj (AZ). Speelschema Ajax Eredivisie seizoen 2015 2016.

Transfer Feyenoord: Dirk Kuyt en Colin Kazim-Richards

Die route van huren naar kopen is een ware trend, want ook Feyenoord deed het met Colin Kazim-Richards op die manier. De Engelsman is overgenomen van Bursaspor,nadat hij vorig seizoen al in de competitie acteerde voor de Stadionclub. En ook in Rotterdam keert een oude held terug: Dirk Kuyt. Een nuttige creatieve aanwinst voor het middenveld is Marko Vejinovic (Vitesse). Speelschema Feyenoord seizoen 2015 2016.

Programma Eredivisie 2015 2016, de top wedstrijden

Het voetbalseizoen begint overigens natuurlijk niet met de eerste speelronde van de eredivisie. Eerst, op zondag 2 augustus 2015, wordt de zomerstop afgebroken via het duel om de Johan Cruijff Schaal. Landskampioen PSV treft bekerwinnaar FC Groningen. En zodra de competitie af is en ook de Europese clubtoernooien zijn afgerond, krijgt het seizoen een smakelijk toetje: het Europees Kampioenschap voetbal in Frankrijk.

De 34 speelronden van de eredivisie worden in 32 weekeinden en twee midweekse rondes afgewerkt. De winterstop is van 22 december tot 14 januari 2016 en de laatste speelronde van de hoogste clubcompetitie van het land vindt plaats op 8 mei 2016. De bekerfinale wordt op 24 april 2016 gehouden.

Voor veel voetbalvolgers zijn de duels tussen de “grote drie” het boeiendst. De eerste van die zes beladen matches is op zaterdag 30 augustus: PSV ontvangt dan Feyenoord. Op zondag 4 oktober 2015 volgt Ajax versus PSV, op zondag 8 november is Feyenoord gastheer van Ajax en de eerste kraker van 2016 is Feyenoord tegen PSV (zaterdag 23 januari). De Eredivisie Klassieker tussen Ajax en Feyenoord staat op de rol voor zondag 7 februari 2016 en op zondag 20 maart ontvangt PSV in Eindhoven Ajax.

Back To Top