Ga naar hoofdinhoud
Renato Tapia transfers Eredivisie Getty

Transfers Eredivisie. Nog een weekje, dan is het gedaan met de wintertransfers in de Eredivisie. Feyenoord heeft Renato Tapia losgeweekt van FC Twente, Ajax wil Nicolai Boilesen en Ricardo van Rhijn toch niet laten gaan en Twentenaar Hakim Ziyech neemt wel erg lang de tijd om een nieuwe club te vinden.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

Renato Tapia: Peruaan in Rotterdam

De Twentse krant Tubantia weet het zeker: Renato Tapia tekent vandaag een contract voor 4,5 jaar bij Feyenoord. De 20-jarige Peruaan moet Lex Immers doen vergeten, die amper speeltijd kreeg dit jaar en daarom vertrok naar Cardiff City. Tapia kost waarschijnlijk zo’n 2,5 miljoen euro.

Tapia kwam 31 competitieduels uit voor de Enschedese club en maakte zes goals. In de zomer deed Feyenoord ook een bod. Te laag, oordeelde FC Twente. Mocht de international van Peru slagen voor de medische keuring, dan kan hij donderdag al opgenomen worden in de selectie voor het duel tegen Heerenveen.

Overigens heeft de Stadionploeg ook een doelman aangetrokken. Pär Hansson is de reserve voor de reserve. Nu Warhen Hahn langdurig is uitgeschakeld (kruisbandblessure), is Hansson zijn stand-in. Hij komt transfervrij over van Helsingsborgs IF uit Zweden. Tevens speelde hij zesmaal voor zijn moederland.

Programma Feyenoord

Ajax houdt de hand op de knip

Het beleid van Ajax lijkt te zijn: laat niemand gaan, dan hoeft ook niemand te komen. Zoals eigenlijk elk jaar, beschikken de Amsterdammers over een zeer jeugdige selectie. Het probleem is dat jaarlijks meerdere kikkers uit de kruiwagen springen, zodat de opbouw contant wordt verstoord. Deze winter blijft zo te zien iedereen binnenboord.

Ricardo van Rhijn dus ook. Alhoewel hij vorige maand nog werd gelinkt aan Galatasaray, en hij door de doorbraak van Kenny Tete steevast op de bank zit, wil Frank de Boer hem niet kwijt. “We weten wat we aan Ricardo hebben. Dat stemt ons tot tevredenheid, dus op dit moment mag hij zeker niet weg”, zegt hij tegen VI.

De Deense vleugelverdediger Nicolai Boilesen wil overigens best vertrekken. Zijn contract loopt af en aangezien hij weigerde bij te tekenen, wordt hij niet meer opgesteld. Maar aangezien hij al driekwart jaar niet meer te bewonderen is in een wedstrijd, staan de clubs niet echt om hem te dringen. Zal hij dan toch bijtekenen of wacht hij lijdzaam af tot de zomer?

Programma Ajax

Wat wil Hakim Ziyech?

Je zou denken dat Twente-speler Hakim Ziyech struikelt over de aanbiedingen. In een team dat totaal niet draait weet hij toch wekelijks uit te blinken. Ook vorig seizoen reeg hij achteloos de goals en assists aaneen. Waarom is hij dan nog niet vertrokken bij de noodlijdende club?

Technisch directeur Ted van Leeuwen verklaart: “Ziyech laat zich niet opjagen door iets. Want dan maakt hij geheid een verkeerde keuze” (tegen FOX). Maar het lijkt er toch sterk op dat de komende dagen iets gaat gebeuren. Tijdens de twee vorige partijen van FC Twente waren de tribunes immers bijna te klein voor de vele buitenlandse scouts.

Programma FC Twente

Eredivisie Nieuws

Back To Top