Ga naar hoofdinhoud
Wedden Ajax: Waarom is er altijd heisa rond Hakim Ziyech? Getty

Eredivisie transfers. Voor volgers van de Eredivisie valt te hopen dat Hakim Ziyech (FC Twente) en Vincent Janssen (AZ) behouden blijven voor de Nederlandse competitie. Zij waren twee van de uitblinkers van het vorige seizoen. Maar er wordt aan alle kanten getrokken aan de Marokkaanse en Nederlandse international.

De kans lijkt groot dat de kersverse Oranjeklant Janssen verkast naar een buitenlandse club. Zijn werkgever vraagt zo’n 15 miljoen euro en dat is voor vaderlandse clubs een lastig bedrag om zomaar op te hoesten. Dat beseft Janssen zelf ook: “Inmiddels kun je wel zeggen dat de Nederlandse top om financiële reden is uitgesloten.” Hij wil niet melden met welke ploegen zijn zaakwaarnemer en AZ in gesprek zijn. Maar: “Of het nu het binnen- of het buitenland wordt, AZ weet dat ik een stap wil maken.”

Ziyech mag voor circa acht miljoen euro weg bij de Tukkers. Ook de middenvelder zal dolgraag Enschede verlaten. FC Twente is een zinkend schip, dat steeds meer straffen opgelegd krijgt en in niks meer lijkt op de trotse landskampioen van 2010. Vooral PSV lijkt interesse te hebben in de 23-jarige assist-machine. Maar ook voor de huidige kampioen is het vraagbedrag te fors. Vermoedelijk zal PSV eerst proberen om Marco van Ginkel definitief over te nemen van Chelsea. Momenteel wordt hij gehuurd.

Wellicht gaat Arek Milik vertrekken bij Ajax. De Pool, actief tijdens Euro 2016, was afgelopen seizoen de topscorer van de Amsterdammers. De nummer twee van 2016 zal dus moeten anticiperen op zijn mogelijke exit, maar ook als hij blijft, is een backup dringend gewenst.

Klaas-Jan Huntelaar blijft bij Schalke

Even was er sprake van een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar. De technisch manager van zijn club Schalke 04 laat weten dat de Hunter zoals het er nu naar uit ziet, zich na de zomer weer meldt in Gelsenkirchen. Er kan sowieso een rode streep door de naam van Sébastien Haller. Of de 21-jarige Fransman geen trek heeft in Ajax of andersom is niet duidelijk, maar diverse bronnen voorzien dat Haller naar Duitsland of Engeland gaat.

Hoe dan ook ontkomt Ajax er niet aan de knip te trekken. Het wordt steeds lastiger om talenten uit de opleiding langere tijd te behouden. De zestienjarige Juan Familia Castillo is bijvoorbeeld weggelokt door Chelsea.

Back To Top