Ga naar hoofdinhoud
Mats Seuntjens naar AZ Programma Eredivisie vi

Eredivisie transfers nieuws Richting het nieuwe seizoen zijn de technisch directeuren weer druk bezig. AZ heeft een goede slag geslagen met Mats Seuntjens. Ajax valt niet in goeden aarde bij Rafael van der Vaart.

Mats Seuntjens kiest voor AZ

Vijf seizoenen speelde Mats Seuntjens bij NAC Breda. Maar nu vond de aanvallende middenvelder van 24 het tijd voor een nieuwe stap. En hij gaat niet alleen een divisie hoger spelen in de Eredivisie, maar ook gaat hij de Europa League in. Kijk hier voor het speelschema van AZ Alkmaar. Want AZ heeft hem voor vier jaar vastgelegd. In Alkmaar hoopt Seuntjens te kunnen samenwerken met topscorer Vincent Janssen, die door binnen- en buitenland begeerd wordt.

“Ik haal hem wel over om te blijven”, aldus een grappige Seuntjens in De Telegraaf. “Ik zou het leuk vinden als hij blijft, want hij is een spits die AZ heel goed kan gebruiken. Maar uiteindelijk moet hij het natuurlijk helemaal zelf beslissen. Een transfer is hem meer dan gegund.” Maar Seuntjens zal zich vooral op zichzelf richten natuurlijk. “Ik heb er vertrouwen in dat ik komend Programma Eredivisie 2016 2017 veel speelminuten ga maken.”

Mbark Boussoufa eindelijk in Eredivisie?

Je zou bijna denken dat hij een Belg is, maar Mbark Boussoufa is toch echt een Amsterdammer. Tussen 1996 en 2001 speelde hij in de jeugd van Ajax en daarna drie jaar in die van Chelsea. De eerste zeven jaar van zijn profcarrière speelde hij echter in België bij AA Gent en Anderlecht. Na Anzhi Makhakhala en Lokomotiv Moskou lonkt nu eindelijk de Eredivisie. Want de 31-jarige Boussoufa is transfervrij en ziet wel wat in de Eredivisie.

“Er is wel contact geweest met een club uit de topdrie van de Eredivisie. Maar hoe het gaat lopen weet ik nog niet. Het zal binnenkort duidelijk worden wat ik ga doen”, aldus de zaakwaarnemer van de aanvallende middenvelder. Zelf doet hij geheimzinnig over welke club het is, maar media als Voetbal International denken te weten dat het om Feyenoord gaat. Het Eredivisie programma van Feyenoord.

Rafael van der Vaart verdedigt John Heitinga

Hij werd beschimpt als een van de slechtste aankopen van de Primera División. Het is wel duidelijk dat Rafael van der Vaart niet op zijn plek is bij Real Betis. Daarom werd hij gelinkt aan een terugkeer naar Ajax na elf jaar buitenlandse avonturen. Maar de 33-jarige middenvelder ziet dat waarschijnlijk niet zitten. “Kijk nou toch eens hoe ze met Johnny Heitinga zijn omgegaan. Je gaat mij toch niet vertellen dat Mike van der Hoorn een betere speler is dan Johnny? Wanneer je een speler als Heitinga haalt, moet je hem ook een eerlijke kans geven, vind ik.”

Back To Top