Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie transfers: Ajax ruimt op - raakt PSV Guardado kwijt? Getty

Transfers Eredivisie. Ajax heeft niet alleen een nieuwe trainer, maar zal vermoedelijk ook tussen de lijnen er nazomers aardig anders uit gaan zien. De Amsterdamse club heeft onder meer Ricardo van Rhijn en Lerin Duarte nadrukkelijk in de etalage gezet, terwijl het er op lijkt dat ook Mike van der Hoorn, Lasse Schöne en Thulani Serero opgehaald mogen worden.

Raakt Ajax Arek Milik kwijt?

En wat te denken van Arek Milik? Tijdens Euro 2016 in Frankrijk kan de Pool zich aan de rest van het continent presenteren. In de match van zijn land tegen Noord-Ierland liet hij met een typische goal al zijn sterke punten zien: de juiste positie opzoeken, met een korte beweging ruimte maken en droog binnen tikken.

De Poolse goalgetter is pas 22 jaar, kan dus nog verder groeien en daarna met nog meer winst worden doorverkocht. Dat maakt Milik een interessante target, terwijl Ajax zal beseffen dat zijn marktwaarde nu een piek bereikt en naar gelang zijn contract afloopt, juist weer zal dalen. Zijn verbintenis loopt af in 2019 en Milik zelf zal heus andere ambities hebben, dan nog drie jaar in Nederland spelen.

En Ajax zal zeker op zoek gaan naar de hoofdprijs voor de kompaan van Lewandowski in de Poolse voorhoede. Diverse partijen melden namelijk dat Miliks vorige werkgever, Bayer Leverkusen, liefst dertig procent op zal strijken van de eventuele transfersom. Enkele partijen die schijnen te flirten richting de Pool zijn Leicester City, Lazio en AS Roma.

Andres Guardado bij Copa America in de kijker

Momenteel is PSV-lieveling Andres Guardado actief in de VS, bij de jubileum-editie van de Copa America. De Mexicaan heeft met zijn land de kwartfinale bereikt. De sportomroep ESPN Deportes meldt dat de Amerikaanse club Atlanta United FC de 29-jarige middenvelder in wil lijven. Het is een gedetailleerd bericht, want de auteur meent ook te weten welk salaris wordt aangeboden: zeven miljoen dollar per jaar.

Jerson Cabral is bijna transfervrij

Nog twee weken, dan is Jerson Cabral weer vrij man. Zijn contract bij FC Twente loopt af op 1 juli 2016. Zijn zaakwaarnemer wil niet al zijn kaarten openen, maar laat toch los dat onder meer het Belgische Lokeren en Turkse Kayserispor belangstelling toonden.

De 25-jarige vleugelaanvaller, die vooral een sterk seizoenseinde beleefde, zal vrijwel zeker niet binnen Nederland verkassen. “Jerson komt natuurlijk van FC Twente en er zijn in Nederland niet veel clubs die zijn salaris kunnen ophoesten”, erkent zijn manager.

Back To Top