Ga naar hoofdinhoud
Solidariteitsfonds van start, KNVB wil ruimere transferwindow

Eredivisie transfers – voetbal. De Nederlandse clubs, waaronder de grote drie (Ajax, PSV en Feyenoord), soezen in een winterslaapje door de winterse transferperiode heen. Opmerkelijke transfers blijven uit, terwijl de Eredivisie vrijdag wordt hervat.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

Transfers Ajax

Davy Klaassen, de 22-jarige middenvelder van Ajax, verwoordt het sentiment onder de talentjes op de Nederlandse velden het best. Een transfer naar het buitenland? “Ik heb niet het gevoel dat ik er klaar voor ben”, geeft hij toe tegen de NOS, gevolgd door de conclusie dat hij het prima naar zijn heeft bij zijn huidige club.

Wie weet hebben tieners of jonge twintigers geleerd van de vele mislukte transfers van de afgelopen jaren. Mannen als Luuk de Jong, Luc Castaignos, Eljero Elia en Jeffrey Bruma maakten te snel de overstap, kregen geen of amper speeltijd en keerden op den duur weer terug naar de Nederlandse competitie.

Ajax-trainer Frank de Boer is optimistisch dat ook in de zomer er niet al te hard getrokken gaat worden aan de meest veelbelovende Ajacieden. “Nu Oranje niet aan Euro 2016 meedoet, denk ik niet dat er veel spelers bij ons weg zullen gaan”, redeneert hij tegenover VI.

PSV transfers

Ook bij PSV heeft de penningmeester een kalme jaarwisseling. Gezien de blessure van Jetro Willems waren technisch manager Marcel Brands en trainer Philip Cocu genegen, een vervangende linksback op te sporen. Nu Willems vermoedelijk binnen een paar weken zijn rentree kan maken, is die druk weggevallen. “De kans op transfers is wel heel klein, maar als er iets voorbij komt waar wij sterker van worden, kijken we daar zeker naar”, zegt Cocu tegen het Eindhovens Nieuwsblad.

Zijn collega bij Feyenoord, Giovanni van Brocnkhorst, neemt soortgelijke teksten in de mond. Vanuit het trainingskamp in Portugal praatte hij RTV Rijnmond bij, alhoewel, er was dus niets te melden: “Er is elke dag contact met technisch directeur Martin van Geel en tot nu speelt er helemaal niets.”

AZ Alkmaar

Bij AZ is de draaideur wel in beweging. Dit weekend werd Jeffrey Gouweleeuw verkocht aan FC Augsburg, uit de Duitse Bundesliga. De 24-jarige verdediger speelde tweemaal tegen Augsburg in de Europa League.

De Alkmaarse club is in hoog tempo ontmanteld. Van het elftal dat in de laatste competitiewedstrijd van vorig seizoen op de mat stond, tegen Excelsior, zijn er nu zeven verdwenen. Ook assistent-trainer Marco van Basten verliet de Zaanstreek.

Trainer John van den Brom zal de door elkaar geschudde selectie bijeen moeten lijmen. “We hebben in Estepona (Spanje) veel aandacht besteed aan het teamproces en het samenwerken met zijn allen”, verklapt hij tegen AZ TV over het trainingskamp.

Programma AZ Alkmaar

Back To Top