Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Willem II Eredivisie speelronde 6: middenmoters

Eredivisie transfers. Ajax heeft een negentienjarige Colombiaanse spits aangetrokken, Mateo Casierra. Hij is afkomstig van een club die we niet wekelijks op de tv te zien krijgen: Deportivo Cali. De krant De Telegraaf schat in dat met de transfer zo’n 5,5 miljoen euro is gemoeid.

Casierra is reeds opgeroepen voor het Colombiaanse jeugdelftal. Hij stond bij diverse internationale topploegen op de radar. Bij Ajax is scout Henk Veldmate gecharmeerd van de Colombiaan. Wellicht was de speler liever naar de Premier League gegaan, maar hij komt niet in aanmerking voor een werkvergunning voor Engeland.

Groningse Euroborg wordt Noordlease Stadion

Per 1 juli 2016 bestaat de Euroborg niet meer. Het gebouw gaat niet tegen de vlakte. Het onderkomen van FC Groningen krijgt een nieuwe naam: Noordlease Stadion. Sinds 2007 prijkt de naam van de autoleaser al op het shirt van de noorderlingen. Nu wordt het sponsorschap dus opgekrikt. Fans zullen misschien even moeten slikken om niet meer “Euroborg” op hun geliefde voetbaltempel te zien staan. Maar Noordlease kweekt dan wel weer sympathie, door bij te gaan dragen aan de totstandkoming van het FC Groningen Museum. Fans smeken al jaren om de oprichting daarvan.

FC Twente lijkt degradatie te accepteren

FC Twente zag het niet zo zitten om volgend seizoen uit te komen in de Jupiler League. Maar er lijken niet zoveel alternatieven meer te zijn voor de club uit Enschede, die door financieel wanbeleid (en ook wat gesjoemel) van de vorige directie al een waslijst aan straffen heeft opgelopen. De Tukkers kunnen wel weer nieuwe juridische trajecten beginnen, maar ondertussen begint de voorbereiding op het seizoen 2016 – 2017 weer, terwijl dan diverse clubs niet weten waar ze aan toe zijn. Immers, als Twente degradeert, komt er weer een plek vrij in de Eredivisie.

Vitesse kiest voor Henk Fraser als trainer

Rob Maas vertrekt als trainer van Vitesse en zijn vervanger is Henk Fraser. Vorig seizoen stond hij aan het roer bij ADO Den Haag. Fraser was ongelukkig met het ontslag van zijn keeperstrainer Arno van der Zwam. Ook het gedoe rondom de nieuwe Chinese eigenaar zal zijn gevoel voor ADO niet warmer hebben gemaakt.

Back To Top