Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Transfers: Feyenoorder weg en Justin Kluivert definitief naar Roma Getty

Nog een paar dagen en dan gaat de transfermarkt weer open. Ajax en Feyenoord lijken zaken te moeten of willen doen.

Ajax mogelijk in zee met Fenerbahçe om Lasse Schöne

Riechedly Bazoer is inmiddels vertrokken bij Ajax. Mogelijk kijken Nemanja Gudelj en Jaïro Riedewald ook nog uit naar een nieuwe club, na hun botsingen met de Amsterdamse club. Maar technisch directeur Marc Overmars moet zich bezig houden met nog meer mogelijke aankopen en verkopen. Qua verkoop gaat het volgens Turkse kranten om Lasse Schöne, die begeerd zou worden door Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat. Schöne heeft bij Ajax een aflopend contract.

Anderzijds kijkt Ajax naar verluidt ook naar Istanbul. Turkse media melden dat de Amsterdammers wel interesse zouden hebben in de 18-jarige Yigithan Guveli. De linksbenige middenvelder kan ook als linksback uit de voeten, een plek waar Ajax het afgelopen seizoen nog moeite had met de invulling. Guveli speelde dit seizoen acht wedstrijden voor Jong Fenerbahçe, waarin hij twee keer scoorde.

‘Martin Ødegaard naar Eredivisie’

Twee jaar geleden sprak de hele voetbalwereld over hem: de 16-jarige Martin Ødegaard. Het Noorse toptalent werd begeerd door vele topclubs, waaronder Ajax. Maar Ødegaard koos uiteindelijk voor Real Madrid, dat liefst 3,5 miljoen euro voor hem betaalde. Twee jaar later is hij weliswaar achtvoudig Noors International, maar heeft de net 18-jarige Noor pas twee duels voor het eerste van Real gespeeld. Hij brengt de meeste tijd door bij Real Madrid Castilla, het jeugdteam van Real dat in de Segunda División actief is.

En met weinig uitzicht op speeltijd, hoopte Ødegaard afgelopen zomer op een uitstapje buiten Real Madrid. Maar het Franse Stades Rennes ketste af, omdat Ødegaard nog minderjarig was. Nu is hij net een week 18, dus lonkt er weer een avontuur. En de Madrileense krant Marca denkt dat de jonge Noor weleens naar de Eredivisie zou kunnen gaan. “Nu een tijdelijke stap naar Frankrijk steeds onwaarschijnlijker wordt, ziet het kamp- Ødegaard de Eredivisie als het beste alternatief.” De naam van Ajax is niet specifiek genoemd.

Feyenoord wil niet verkopen

Als je koploper bent van de Eredivisie, wordt er natuurlijk naar je spelers gekeken. De geruchtenmolen meldde al dat Rick Karsdorp in de gaten werd gehouden door Arsenal, maar trainer Arsène Wenger zegt dat zijn club ‘geen verdediger zoekt’. Bovendien lijkt Feyenoord de selectie zoveel mogelijk intact te willen laten op weg naar een mogelijk eerste kampioenschap in 18 jaar. Alleen doelman Warner Hahn mag een half jaartje op huurbasis naar Excelsior, verder willen technisch directeur Martin van Geel en Giovanni van Bronckhorst iedereen bij de club houden.

Zelfs de wisselspelers die weinig aan spelen toekomen. Want Roda JC had al eens geïnformeerd naar Lucas Woudenberg, de derde linksback van Feyenoord, maar kreeg een duidelijk ‘nee’ op een huurverzoek. En ook Marko Vejinovic zal niet naar Kerkrade gaan. De middenvelder speelde dit seizoen pas één duel in de Eredivisie. Misschien dat het er in januari en februari meer worden, als zijn concurrent Karim El Ahmadi met Marokko actief is in de Afrika Cup.

Back To Top