Ga naar hoofdinhoud
Hakim Ziyech naar Ajax Programma Eredivisie

Eredivisie transfernieuws. Op de valreep heeft Hakim Ziyech dan toch een nieuwe club gevonden in Ajax. Marc Overmars was met meer transfers bezig, zelfs met spelers van PSV. Dat viel niet in goede aarde.

Hakim Ziyech voor 11 miljoen naar Ajax

Buitenlandse interesse ten spijt, heeft Hakim Ziyech toch gekozen voor een Nederlandse topclub. Voor 11 miljoen euro mocht de man van de fluwelen trap de overstap maken van FC Twente naar Ajax. “Ik heb voorheen altijd geroepen dat ik naar een buitenlandse club wilde. Maar toen de transferperiode dichterbij kwam, dacht ik: wat wil ik nu echt?”, aldus een eerlijke Ziyech op de website van zijn nieuwe club.

“Na overleg met mijn familie en zaakwaarnemer kwam ik tot de conclusie dat een tussenstap bij een Nederlandse topclub het beste voor me is. Ik wil eerst kampioen van Nederland worden. Bij Ajax kan dat.” Ajax leek eerst Ziyech niet te willen vanwege de hoeveelheid middenvelders die de club al heeft. De Marokkaanse international maakt zich geen zorgen. “Concurrentie maakt je alleen maar beter. Ik wil bij Ajax de lijn van FC Twente doortrekken met veel goals en assists. Ik wil hier mooie dingen laten zien en uiteindelijk prijzen winnen.”

PSV: Marc Overmars en Ajax spelen vuil spel

Een mooie vangst dus voor technisch directeur Marc Overmars. Maar nu heeft zijn evenknie bij PSV, Marcel Brands, een boekje opengedaan over de niet zo cleane werkwijze van Overmars, nu bleek dat Ajax ook ineens Bart Ramselaar en Luuk de Jong had benaderd. “Het kan een keer gebeuren dat je allebei dezelfde speler wil. Maar het is nu al meerdere keren voorgekomen, zeker een keer of vier, vijf, dat vlak voordat een speler bij ons tekent Overmars namens Ajax naar die speler of naar zijn zaakwaarnemer belt. Ik weet niet waarom ze dat doen. Dat moet je Ajax vragen, maar het is niet mijn stijl. Ik vind het heel vreemd.”

Overmars ontkent zelf dat Ajax Luuk de Jong ‘rechtstreeks’ heeft benaderd, en zegt dat Ajax de jacht op Ramselaar niet heeft doorgezet. “Ik was hoogst verbaasd toen ik het hoorde. Als Marcel iets niet aanstaat dan kan hij mij gewoon bellen, dat hoeft niet via de media. Erg vervelend dit.”

Mogelijke transfers Eredivisie op slotdag transfermarkt

Vandaag is de laatste dag waarop spelers nog van club kunnen wisselen in de Eredivisie. En er staan nog veel mogelijke transfers op de planken. Zo kan het zijn dat Ajax vanwege de komst van Hakim Ziyech afscheid neemt van een andere middenvelder, waarbij Riechedly Bazoer de grootste kans maakt. Ook Lasse Schöne, Thulani Serero en Daley Sinkgraven worden genoemd. Of misschien is het rechtsbuiten Anwar el Ghazi die al een andere club heeft.

PSV heeft met Ramselaar, Siem de Jong en Oleksandr Zinchenko ook wat veel middenvelders en aanvallers. Adam Maher lijkt al te vertrekken, waarbij Fenerbahçe en Anderlecht worden genoemd. Florian Jozefzoon, Luciano Narsingh en Jetro Willems zijn ook nog een vraagteken.

FC Utrecht moet op de slotdag ook nog vrezen voor een vertrek van clubtopscorer Sébastien Haller. Southampton zou namelijk zo’n 10 miljoen euro voor hem over hebben. Lars Veldwijk zou mogelijk voor hem in de plaats komen, vanaf Nottingham Forest. Roda JC kijkt intussen naar een mogelijke terugkeer van Sanharib Malki.

En dan zitten PSV en Ajax elkaar mogelijk nog eens in de haren. Want AZ-speler Ridgeciano Haps kan bij PSV de opvolger worden van Jetro Willems als die vertrekt. Maar ook Ajax zou graag een betere linksback hebben dan Mitchell Dijks. Lees hier het programma eredivisie 2016/17.

Back To Top