Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie tranfers: Sofyan Amrabat van FC Utrecht naar Feyenoord Getty

Feyenoord hoopt Sofyan Amrabat spoedig vast te leggen. De kersverse landskampioen is met FC Utrecht in onderhandeling over een transfer. Aan Amrabat zal het niet liggen: de middenvelder verkast dolgraag naar De Kuip.

Amrabat is pas twintig jaar, maar toch klinkt zijn achternaam vertrouwd in de oren. Dat komt natuurlijk door zijn oudere broer Nordin Amrabat, ex-speler van PSV.

Devinitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Transfer Sofyan Amrabat

Nordin heeft thuis muren vol gehangen met shirtjes van ’s werelds beste spelers. Maar hij heeft een wand leeg gehouden, want hij verwacht dat Sofyan ook nog wel thuis gaat komen met de nodige tricots. En ondertussen zelf ook uit gaat groeien tot een grote speler.

Sofyan is heel duidelijk over zijn ambitie. “Ik denk dat ik als speler en qua persoonlijkheid goed bij Feyenoord zou passen”, zegt hij. Met FC Utrecht heeft hij de Kuip al aangedaan. En dat was een machtige ervaring, die zijn respect en waardering voor het Legioen alleen maar liet groeien. Natuurlijk heeft hij ook alle begrip voor de positie van Utrecht, dat hem heeft ontwikkeld van talentje tot eredivisiewaardige kracht. “Ik ga ervan uit dat ze er samen uitkomen zonder gedoe”, zegt hij. Zijn waarde ligt momenteel rond de 3,5 miljoen euro.

Robert Molenaar snode plannen

Ondanks dat Roda JC nipt aan degradatie wist te ontkomen via de play-offs, heeft nieuwe trainer Robert Molenaar snode plannen. “Ik wil graag tegenstanders bij de strot pakken. Ik werk liever proactief dan reactief”, zegt de opvolger van Yannis Anastasiou.

Dat zijn best gedurfde en een tikje ongeloofwaardige woorden voor een ploeg die vorig seizoen maar 26 keer scoorde. Dat mooie plannen niet altijd in realiteit omgezet worden ondervond Molenaar overigens in april, want toen werd hij bij Volendam ontslagen.

Devinitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Tom Van Hyfte weg bij Roda JC

Hij zal het bij Roda JC moeten doen zonder captain Tom Van Hyfte. De Belg gaat naar Beerschot Wilrijk, dat actief is op het tweede Belgische niveau. Fans zullen hem herinneren als de man die in 2015 tijdens de play-offs scoorde tegen NAC, waardoor Roda naar de Eredivisie promoveerde. Hij scoorde in 89 duels zestien keer voor de club uit Kerkrade.

Is dit niet een stap terug voor Van Hyfte? Technisch directeur Harm van Veldhoven heeft begrip voor zijn keus: “Sommige jongens hebben het soms ook gehad. Door de onzekerheid die er hier was en is, snap ik dat sommigen voor iets anders kiezen.”

Back To Top