Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: topscout Piet de Visser prijst Ajax transfers Getty

Eredivisie transfers. Ajax heeft de afgelopen week twee jonge Colombiaanse voetballers vastgelegd. Volgens Piet de Visser, als scout werkzaam voor Chelsea en kenner van het Zuid-Amerikaanse voetbal, heeft de Amsterdamse club de juiste keus gemaakt. Het is overigens niet zo dat De Visser het duo (de 19-jarige spits Mateo Casierra en de 20-jarige verdediger Davinson Sánchez) al maandenlang aan het volgen is. Het spreekt hem meer in het algemeen aan, dat Ajax zijn vizier verlegt naar Zuid-Amerika.

Transfers Ajax – Eredivisie

De afgelopen jaren was het in Amsterdam een bastion van Denen. Niet dat iets mis is met hen, maar bij spelers met Latijns-Amerikaans bloed zit er toch net wat meer overlevingsdrang en winnaarsmentaliteit in.

Sanchez heeft De Visser tijdens zijn reizen door de wereld wel aan het werk gezien. Hij prijst zijn mentaliteit en oordeelt: “Hij is sterk, snel en heeft ongelooflijk veel power. Echt een beest.” Beide spelers kosten rond de vijf miljoen euro. Een redelijk hoog bedrag naar Eredivisie-begrippen, wat De Visser doet verzuchten dat we dit soort jongelingen wel de tijd moeten geven om te rijpen.

Marco van Ginkel overweegt bij PSV te blijven

Halverwege het vorige seizoen haalde PSV de neo-international Marco van Ginkel binnen. De voormalige Vitesse-middenvelder draaide meteen uitstekend mee in het team van de latere kampioen en bleek ook erg makkelijk te scoren. Van Ginkel staat echter onder contract bij Chelsea en moet zich op 4 juli in Londen melden.

Normaliter willen spelers niet zoveel kwijt over hun voorkeuren of beslissingen. Van Ginkel zegt vrij helder dat hij open staat voor een langer verblijf bij de Eindhovenaren. Technisch directeur Marcel Brands is verheugd over de opmerking en belooft dat de club er werk van gaat maken.

AZ drijft prijs van Vincent Janssen op

Tottenham Hotspur heeft donderdag een bod uitgebracht op Vincent Janssen, de topscorer van de Eredivisie. AZ heeft echter direct nee verkocht aan de vice-kampioen van de Engelse Premier League. Het bedrag was simpelweg te laag. Daarmee geven de Noord-Hollanders aan dat de Oranje-international alleen voor de jackpot opgepikt kan worden.
Britse media melden dat de Spurs zo’n 12 miljoen euro willen neertellen voor Janssen. Nu zullen de geïnteresseerden tegen elkaar op moeten bieden. Ook Arsenal en VFL Wolfsburg schijnen de goalgetter in te willen lijven.

Back To Top