Ga naar hoofdinhoud
Transfer Donny van de Beek naar Real Madrid - Jeroen Zoet bij FC Utrecht

Vandaag treedt Oranje in Parijs aan tegen Frankrijk in het kader van de WK-kwalificatie. In de selectie van het Nederlands Elftal zitten de nodige eredivisiespelers. Op wie kunnen we onze hoop op een stunt richten?

Er is een grote kans dat Jeroen Zoet in de doelmond verschijnt. De andere twee keepers spelen amper: Stekenburg zit op de bank bij Everton, Cillessen bij Barcelona. Van de PSV-keeper hoeven we natuurlijk sowieso geen stunts te verwachten, tenzij hij bij Dick Advocaat al heeft aangegeven dat hij penalty’s wil nemen. Maar we zullen even verder moeten kijken naar potentiële stunters.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie spelers in Frankrijk – Nederland

Joël Veltman dan? De verdediger van Ajax valt juist te vaak op om de verkeerde redenen. Ten eerste om zijn foutjes die ontstaan door onoplettendheid of verkeerde inschattingen; die momentjes heten ‘veltmannetjes’.

Ten tweede door een actie van afgelopen februari in de match tegen Sparta, toen hij een Spartaan wilde laten geloven dat hij vanwege een geblesseerde speler het spel stil wilde leggen. Vervolgens slalomde hij om de verbouwereerde speler heen. Kleine kans dat Veltman zoiets durft tegen spierbonken als Pogba en Matuidi.

Van Ginkel of Vilhena?

Misschien Marco van Ginkel? Die is na niet heel geslaagde periodes bij Chelsea en AC Milan in elk geval wat meer gehard door het internationale topvoetbal, dan mannen die nog nooit buiten de Eredivisie acteerden. Maar de PSV-speler is toch een beetje een flegmatieke jongen, redelijk blessuregevoelig ook, waardoor hij misschien minder intensief dan voorheen de duels ingaat.

Tonny Vilhena, schuilt er een Frankrijkkiller in hem? Hij was behoorlijk belangrijk in het kampioensjaar van Frankrijk en is dit seizoen aardig begonnen met na drie speelronden al een goal en een assist.

Donny van de Beek wordt held van Oranje

De Maassluizer heeft de fysieke kracht in huis om op het middenveld te bikkelen tegen de Franse haantjes. Hij staat pas op vier caps en met zijn 22 jaar is de tijd gekomen om een versnelling aan te brengen in zijn loopbaan. Uit tegen Frankrijk is dan een prima podium.

Over Matthijs de Ligt kunnen we kort zijn. Zijn Oranje loopbaan tot nu toe is dramatisch en Advocaat kan hem beter op de bank laten. We zetten ons geld op de zesde eredivisiekracht in Oranje: Donny van de Beek. Ondanks de matige competitiestart van Ajax is hij een uitblinker en hij draaide afgelopen weekend tegen VVV lekker warm met een goal en assist.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Weddenschappen voetbal

Donny wordt dus vanavond de held van Oranje (6.75 voor je euro als hij scoort!) en mag dan in het weekend aantreden tegen PEC Zwolle. Ajax staat voor die partij bij bookmaker Mr Green op @1.21, gelijkspel op @6.25 en PEC op @13.00. Voor het wedden op voetbal is inzetten op 2-0 interessant, het noteert een riante 8.50.

Back To Top