Ga naar hoofdinhoud
Programma feyenoord seizoen 2016/17 2016 VI Images

Eredivisie seizoen 2016 – 2017, Programma Feyenoord. Sinds dinsdagmorgen weet Feyenoord hoe zijn Eredivisie programma er uit ziet. De KNVB heeft het Eredivisie conceptprogramma gepubliceerd en daaruit blijkt dat de nummer drie van 2016 het seizoen opent op zondag 7 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Johan Cruijff schaal, Feyenoord – PSV

Dat is natuurlijk niet de eerste wedstrijd van Feyenoord in het seizoen 2016 – 2017. De Rotterdammers zijn immers de trotse eigenaren van de KNVB Beker en mogen daardoor tegen PSV spelen voor de Johan Cruyff Schaal. Dat duel, dat tegelijk het startschot vormt van het nieuwe seizoen, vindt plaats op zondag 31 juli.

Het woord concept in conceptprogramma verraadt dat er nog wijzigingen kunnen optreden. Een nog onbesliste kwestie is bijvoorbeeld of FC Twente ook na de zomerstop uit mag komen in de Eredivisie. Mochten de Tukkers afvloeien, dan wordt de ontstane vacature ingevuld door De Graafschap. Hoe dan ook, in de tweede speelronde (zondag 14 augustus) speelt Feyenoord thuis tegen of Twente, of Graafschap.

De derde speelronde is dan weer een uitduel, te weten in Almelo tegen Heracles. Daarna komen er twee thuiswedstrijden, waarbij eerst op zaterdag 27 augustus stadgenoot Excelsior wordt ontvangen en vervolgens op zondag 11 september provinciegenoot ADO Den Haag. Dat zijn twee matches waarin Feyenoord en het Legioen zich op kunnen laden voor de kraker op zondag 18 september: uit tegen landskampioen PSV.

Over toppers en krakers gesproken, hier is een overzicht van de zes eredivisieduels met het hoogste profiel:

Top wedstrijden Eredivisie 2016/17

Zondag 18 september: PSV – Feyenoord
Zondag 23 oktober: Feyenoord – Ajax
Zondag 18 december: Ajax – PSV
Zondag 26 februari: Feyenoord – PSV
Zondag 2 april: Ajax – Feyenoord
Zondag 23 april: PSV – Ajax

Feyenoord Europa League

Uiteraard heeft Feyenoord ook Europese verplichtingen. Als bekerwinnaar mag de Stadionclub direct instromen in de groepsfase van de Europa League. De loting vindt plaats op vrijdag 26 augustus. Vervolgens is de eerste groepswedstrijd op donderdag 15 september. Ook AZ en Heracles doen mee, en eventueel Ajax als het de Champions League niet via de derde voorronde weet te bereiken.
Natuurlijk zal Feyenoord ook proberen de beker te behouden. De finale van de KNVB Beker is op zondag 30 april. De laatste twee Eredivisie speelronden, de 33e en 34e dus, worden gelijktijdig gehouden op zondag 14:30 uur. Feyenoord sluit de Eredivisie af met een uitduel tegen Excelsior en een thuismatch tegen Heracles.

Eerste speelronde Eredivisie

Speelronde 1
vrijdag 5 augustus
sc Heerenveen0-0Sparta
zaterdag 6 augustus
Fortuna2-3Ajax
SC Cambuur0-2Excelsior
PSV4-1FC Emmen
RKC2-2FC Utrecht
zondag 7 augustus
FC Groningen2-2FC Volendam
Vitesse2-5Feyenoord
NEC0-1FC Twente
AZ2-0Go Ahead
Back To Top