Ga naar hoofdinhoud
Ajax - FC Groningen: kampioen in spé gaat weer drie punten pakken

Eredivisie seizoen 2016 – 2017, Programma Ajax. Dinsdagmorgen heeft de voetbalbond KNVB het programma voor het nieuwe seizoen van de Eredivisie vrijgegeven. We bekijken hoe het programma van Ajax er uit ziet.

Ajax eerst voorronde Champions League

Op dinsdag 26 of woensdag 27 juli komt Ajax uit in de voorronde van de Champions League. De KNVB heeft uiteraard geen controle over de invulling van de Europese toernooien. Ajax zal moeten afwachten welke exacte datum door de UEFA wordt toegewezen. Ook is de tegenstander nog onbekend. De return volgt op dinsdag 2 of woensdag 3 augustus 2016. Mocht Ajax die derde voorronde overleven, dan zal een vertegenwoordiger op vrijdag 5 augustus present zijn bij de loting voor de groepsfase voor het kampioenenbal.

Sparta – Ajax

Op vrijdag 5 augustus wordt de eerste speelronde van de Eredivisie in gang gezet. Ajax mag tot zondag 7 augustus wachten, want staat een uitwedstrijd tegen promovendus Sparta op het programma. In speelronde twee treedt Ajax op zaterdag 13 augustus thuis aan tegen Roda JC.

Mogelijk moeten de Amsterdammers vervolgens midweeks aantreden in de Champions League, of anders op donderdag in de Europa League. Dat hangt dus samen met de verrichtingen van de Godenzonen in het kwalificatietraject voor de Europese toernooien. De KNVB wil club tegemoet komen die op donderdag nog in Europa uitkomen. Speelt Ajax niet op donderdag in de Europa League, dan staat er voor zaterdag 20 augustus een thuiswedstrijd tegen Willem II op het programma. Mocht Ajax wel op donderdag nog in Europa actief zijn, dan wordt het duel tegen Willem II verplaatst naar zondag 21 augustus.

Top wedstrijden Eredivisie 2016/17

Het voert te ver om nu alle 34 speelronden en Europese datums te bespreken. Maar uiteraard wil je weten wanneer de toppers op de agenda staan. Zie hier:

  • Zondag 18 september: PSV – Feyenoord
  • Zondag 23 oktober: Feyenoord – Ajax
  • Zondag 18 december: Ajax – PSV
  • Zondag 26 februari: Feyenoord – PSV
  • Zondag 2 april: Ajax – Feyenoord
  • Zondag 23 april: PSV – Ajax

Ontknoping Eredivisie

Ook belangrijk om te weten is welke tegenstanders tegen het einde van de competitie worden getroffen. Dit in verband met een mogelijke nieuwe bloedstollende ontknoping, zoals vorig seizoen, toen PSV en Ajax wekenlang evenveel punten hadden. In speelronde 32 staat dus PSV – Ajax op het programma, waarna Ajax het seizoen afsluit met een thuisduel tegen Go Ahead Eagles en een uitduel tegen Willem II. PSV sluit af met een uitmatch tegen FC Groningen en een thuisduel tegen PEC Zwolle.

Eerste speelronde Eredivisie

Speelronde 1
vrijdag 5 augustus
sc Heerenveen0-0Sparta
zaterdag 6 augustus
Fortuna2-3Ajax
SC Cambuur0-2Excelsior
PSV4-1FC Emmen
RKC2-2FC Utrecht
zondag 7 augustus
FC Groningen2-2FC Volendam
Vitesse2-5Feyenoord
NEC0-1FC Twente
AZ2-0Go Ahead
Back To Top