Ga naar hoofdinhoud
Voetbal programma Eredivisie speelronde 30: FC Twente - Feyenoord en PSV - Willem II VI Images

Voetbal – Programma Eredivisie. De dertigste speelronde van de Eredivisie koppelt Cambuur aan Ajax, PSV aan Willem II en FC Twente aan Feyenoord. Zo zoetjesaan gaan we naar de seizoensfinale toe. Ajax heeft met nog vijf duels te gaan, een voorsprong van twee punten op PSV. De competitie is nog ongemeen spannend.

SC Cambuur – Ajax

Zaterdag 9 april 19:45 uur. Het is een rampjaar voor Cambuur en mogelijk een gloriejaar voor Ajax.

De Friese club zal met zeer grote waarschijnlijkheid sowieso nacompetitie gaan spelen. Maar met De Graafschap is Cambuur tevens verwikkeld in een strijd op leven en dood. Momenteel staat Cambuur achttiende en laatste – een plek die directe degradatie oplevert. De Graafschap heeft een puntje meer.

Ajax zal een flinke score willen neerzetten, om met extra zelfvertrouwen het staartje van het competitieprogramma af te werken. In de afgelopen vijf onderlinge duels struikelden de Amsterdammers eenmaal over Cambuur. In maart 2014 werd het 2-2, maar de Godenzonen wonnen wel de vier andere partijen sinds Cambuur terugkeerde in de Eredivisie.

PSV – Willem II

Zaterdag 9 april 20:45 uur. Thuisspelen is altijd fijner dan uit, dus PSV zal toch met enige hoop dit eredivisieweekend ingaan. Bovendien verkeert provinciegenoot Willem II in een beroerde vorm. De Tilburgers pakten in de vorige zes speelronden slechts drie punten en liepen in die periode een doelsaldo op van min tien.

PSV heeft vijf van de laatste zes tegen de tricolores gewonnen en speelde eenmaal gelijk (vorig jaar november, 2-2). Daarnaast won PSV in het eigen Philips Stadion bij de zes recentste bezoekjes van Willem II (totale doelsaldo 15-5).

FC Twente – Feyenoord

Zondag 10 april 16:45 uur. Wat doet het met FC Twente dat alweer een puntenaftrek in rekening is gebracht? De Tukkers worden er mismoedig van. Na de winterstop kroop de club geleidelijk uit de gevarenzone. Maar zo langzaamaan zullen de spelers zich afvragen waar ze zich nou eigenlijk nog voor inspannen. De allerbesten onder hen, zoals Hakim Ziyech, kunnen vermoedelijk niet wachten om bij een andere club te tekenen.

Drie van de laatste zes ontmoetingen tussen de formaties uit Enschede en Rotterdam eindigden onbeslist. Feyenoord won tweemaal. In De Grolsch Veste was Twente echter in drie van de laatste zes potjes de sterkste en verloor het eenmaal (totale doelsaldo 9-5).

Programma Eredivisie

Vrijdag 8 april
20:00 PEC Zwolle – Roda JC Kerkrade

Zaterdag 9 april
18.30 Excelsior – Heracles Almelo
19.45 SC Cambuur – Ajax
19.45 Vitesse – ADO Den Haag
20.45 PSV – Willem II

Zondag 10 april
12.30 sc Heerenveen – AZ
14.30 FC Groningen – De Graafschap
14.30 FC Utrecht – NEC
16.45 FC Twente – Feyenoord

Back To Top