Ga naar hoofdinhoud
Uitslagen Eredivise Feyenoord winnaar voorspellingen goksites Getty

Het Nederlandse voetbal begint morgen weer met de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en Vitesse.. Ajax, PSV en Feyenoord zijn nog bezig op de transfermarkt.

Voor het eerst in de geschiedenis staat Vitesse in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Niet verwonderlijk natuurlijk, aangezien de winst in de KNVB Beker vorig seizoen de eerste hoofdprijs was voor de club uit Arnhem. En net zoals de afgelopen jaren is er weer veel veranderd in de selectie van Vitesse.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Johan Cruijff Schaal: Vitesse zonder Eloy Room

De positie onder de lat is alvast in te vullen: Remko Pasveer, die overkwam van PSV. Hij vervangt Eloy Room, die ziek is. Zegt men althans, want Room weigerde vorig jaar een contractverlenging te ondertekenen waardoor hij nog maar één jaar in dienst is. Pasveer keepte al in de laatste oefenwedstrijd van Vitesse, tegen het Engelse Reading.

Verder heeft Vitesse vijf andere nieuwkomers in de selectie. Fankaty Dabo is de nieuwe huurling van Chelsea, Thulani Serero kwam van Ajax, Thomas Bruns van Heracles Almelo, Bryan Linssen van FC Groningen en Tim Matavz (voormalig FC Groningen en PSV) kwam van FC Augsburg. Alle zes lijken in de basis te staan morgen in De Kuip tegen Feyenoord.

Feyenoord kijkt naar Tim Krul en Anthony Limbombe

De officiele ‘uitspelende ploeg’ in de Johan Cruijff Schaal in De Kuip, Feyenoord, is nog druk bezig op de transfermarkt. Doordat pechvogel Kenneth Vermeer twee maanden uit de roulatie is, kijkt Feyenoord naar een oude bekende om de concurrentie aan te laten gaan met Brad Jones. Tim Krul speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Ajax en AZ, maar keerde daarna terug naar Newcastle United. Daar hoeft hij niet te rekenen op speeltijd en daarom hoopt Feyenoord hem op te pikken.

Feyenoord haalde recentelijk Jean-Paul Boëtius al terug, maar kijkt naar verluidt nog naar een andere linksbuiten om de selectie te versterken. Anthony Limbombe speelde twee seizoenen voor NEC en afgelopen seizoen voor Club Brugge. De 23-jarige Congolese Belg is tweebenig en dat zou Feyenoord veel mogelijkheden geven. Hij zal alleen niet gratis zijn, aangezien Club Brugge vorig seizoen 2,5 miljoen euro op tafel legde voor hem bij NEC.

‘Ricardo van Rhijn terug naar Ajax’

En ook nog opvallend nieuws uit Amsterdam. Volgens diverse media zou Ricardo van Rhijn al na een jaartje weer terugkeren bij Ajax. De achtvoudig international vertrok vorig seizoen naar Club Brugge nadat Kenny Tete hem uit de ploeg had gespeeld. In België was de 26-jarige Van Rhijn basisspeler, maar een driejarig contract bij Ajax zou hem meer aanspreken. Ondanks het feit dat hij nu zou moeten concurreren met aanvoerder Joël Veltman.

PSV kijkt naar Douglas Santos

Gisteravond was natuurlijk een inktzwarte dag voor PSV door de uitschakeling in de voorrondes van de Europa League. Maar ‘life goes on’, dus ook voor technisch directeur Marcel Brands. Hij is druk bezig om de Braziliaanse linksback Douglas Santos over te nemen van Hamburger SV, als vervanger van Jetro Willems. Santos is 23, maar HSV is al zijn vijfde club. Vorig jaar werd hij Olympisch kampioen met Brazilië in eigen land.

Doe je Johan Cruijff Schaal voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Johan Cruijff Schaal

Landskampioen Feyenoord is bij bookmaker Mr Green overduidelijk favoriet voor de Johan Cruijff Schaal. Zij krijgen odds van 1.42 op winst, tegen liefst 7.50 voor Vitesse. Een gelijke stand na 90 minuten noteert 4.75. Goals voor beide teams in De Kuip staat op een leuke 1.73.

Back To Top