Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Roda JC - Sparta strijden degradatie Eredivisie Getty

Roda JC en Sparta spelen zaterdag 10 maart om 20:45 uur tegen elkaar. Beide ploegen zitten al zwaar in de problemen en de eventuele verliezer moet serieus rekening houden met een afdaling naar de Jupiler League.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Roda JC – Sparta

Na 26 van de uiteindelijke 34 Eredivisie speelronden heeft Sparta 18 punten en Roda 17. Twente heeft er ook achttien, daarna valt er een gat richting Willem II met 23 punten. Dit zijn de drie die gaan uitmaken wie direct degradeert (de nummer laatst) en wie via de play-offs het vege lijf moet redden (de nummers zeventien en zestien). De stress slaat toe in de kelder van de Eredivisie. Zo stapte bij Willem II donderdag trainer Erwin van der Looi op na heftige protesten van supporters.

Sparta heeft uit de vorige zes speelronden zeven punten gehaald. Dat is nog best een aardig tempo. Als dat wordt volgehouden kan Sparta misschien Willem II inhalen en in elk geval de laatste plek ontlopen. Bij Roda is het doffe ellende met in die periode slechts twee punten en een doelsaldo van min negen. Daar staat tegenover dat Sparta het vooral op het Kasteel aardig doet, want de vorige zes uitwedstrijden leverden een schamel punt op. Al dertien speelronden buiten Rotterdam op rij boekte Sparta geen zegen.

Voorspellingen uitslag

Toch proberen ze in Kerkrade de rust te bewaren. Trainer Robert Molenaar kreeg vorige week zelfs een contractverlenging. Anderzijds is het echt niet allemaal koek en ei in het Limburgse. Clubicoon Huub Stevens stapte op als adviseur, omdat hij vond dat met zijn advies te weinig werd gedaan. Misschien had hij dan beter in het bestuur kunnen gaan zitten?

Roda zette vier van de vorige zes ontmoetingen met de Rotterdammers om in winst en eenmaal ging Sparta met drie punten aan de haal. Het doelsaldo van die zes duels tezamen is 14-12. Thuis ging het nog beter voor Roda met vijf zeges tegen een nederlaag (14-6).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Roda JC – Sparta? Roda JC staat op 2.75, gelijkspel op 3.45 en winst Sparta levert je per ingezette euro 2.43 op. In zo’n sfeer van wanhoop zullen er grote gaten op het veld vallen. We tippen dat beide teams scoren op 1.64.

Back To Top