Ga naar hoofdinhoud
FC Utrecht - Willem II: Utreg qua verliespunten beter dan Ajax

Zaterdag 12 mei worden de halve finales van de play-offs voor de voorronde van de Europa League voltooid. ADO Den Haag gaat naar Vitesse met de onmogelijke droom om de 1-5 nederlaag van woensdag ongedaan te maken. Die match start om 18:30 uur en daarna staat FC Utrecht tegen Heerenveen op het programma. Beide clubs zijn kansrijk na de 4-3 thuiszege van de Friezen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Play offs Europa League

Vitesse – ADO Den Haag

Het was in de twee heenwedstrijden van de halve finale dus een waar goalfestijn, met liefst dertien goals in totaal. Tegen de verwachtingen in, want in zulke tweeluiken kiezen trainers liever voor een behoedzame aanpak, waarbij geen schade oplopen het devies is zodat er in de terugwedstrijd toegeslagen kan worden. Vitesse ging in en tegen Den Haag echter furieus van start en ging de rust in met een 0-4 voorsprong.

Hoe gek het ook klinkt, toch waren de Hagenaren niet kansloos en na het laatste fluitsignaal bleken ze meer schoten te hebben gelost dan de gasten: 22 om 9. Het ging dus mis qua zuiverheid en dat had weer te maken met de plek waarvandaan werd gemikt. Bijna de helft van de schoten gebeurde vanaf buiten het strafschopgebied.

ADO moet scoren

Thuis met vier goals verschil verliezen is desastreus en vermoedelijk lukt het maar eens in de honderden keren om in een tweeluik zo’n marge te repareren. Maar in het Europese voetbal lijkt het een beetje op het jaar van de comebacks, denk aan Roma die FC Barcelona met 3-0 verschalkte na de 4-1 nederlaag uit en het trucje daarna bijna weer flikte tegen Liverpool. Maar ADO zal dus wel flink wat goals moeten maken en dat is in de vorige zes uitwedstrijden tegen Vitesse een probleem gebleken: zeven in totaal.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

FC Utrecht – Heerenveen

Bij FC Utrecht tegen sc Heerenveen vond er in de heenwedstrijd al een comeback plaats, want Utrecht vocht zich terug nadat vlak na de rust tegen een 3-0 achterstand aankeek. Het is geen verrassing dat Heerenveen de partij niet gecontroleerd uit kon spelen. De zestien keer dat de Friese ploeg in de Eredivisie op 1-0 voorsprong kwam, werd maar negen keer een zege behaald.

Utrecht won vier van de vorige zes thuiswedstrijden tegen Heerenveen en weet dat een zuinige overwinning zoals 1-0 of 2-1 genoeg is om de finale te bereiken. In de Eredivisie won Utrecht dertien keer met twee of meer goals verschil, Heerenveen maar vijfmaal. Kortom, Utrecht is beter in het uitbouwen van een voorsprong en thuis is de kans daarop allicht groter dan uit.

Lees: De voorspellingen

Back To Top