Ga naar hoofdinhoud
Almere City - Willem II Eredivisie play offs VI Images

Programma nacompetitie. Sinds 2010 degradeerde Willem II twee keer naar de Jupiler League. Om dat nu niet voor de derde keer in vijf jaar te laten gebeuren, moeten ze nu in elk geval Almere City verslaan.

Willem II op tijd in vorm voor nacompetitie

2016 was geen goed jaar voor Willem II. De zege op Roda JC in de laatste speelronde was pas de tweede in 17 wedstrijden. 10 nederlagen en 5 gelijkspellen waren de andere uitslagen. Maar de 2-3 overwinning op Roda JC zal Willem II weer hoop hebben gegeven. Erik Falkenburg leidde de Tilburgers naar de zege met een goal en een assist.

En dat aanvallende spel moet trainer Jurgen Streppel in de ploeg houden. Want in het reguliere seizoen was Willem II de club met het minste aantal schoten (363) en het minste aantal schoten op doel (117) van de hele Eredivisie. En dat terwijl ze met 520 de meeste overtredingen maakten van iedereen.

Dus drie goals en slechts één gele kaart in je laatste competitiewedstrijd is een goede aanloop naar deze nacompetitie.

Lucas Andersen overtuigd van Willem II

De Tricolores uit Tilburg hebben een leuke selectie, die het zeker in zich heeft om in de Eredivisie te blijven. Erik Falkenburg was met 11 goals de duidelijke topscorer, maar de van Ajax gehuurde Lucas Andersen was ook goed bezig met 6 goals. Hij was ook een van de uitblinkers in de laatste wedstrijd tegen Roda JC. “En dat geeft ons wel vertrouwen voor de play-offs”, aldus Andersen.

“We hebben een moeilijke fase gehad. Daarom was het van het grootste belang om het seizoen toch goed af te sluiten. Het is een goed teken dat we in een uitwedstrijd drie keer hebben gescoord. In dat opzicht twijfel ik er niet aan dat we dat ook in de play-offs kunnen laten zien. Willem II blijft in de Eredivisie, die overtuiging heb ik.”

Almere City klaar voor Willem II

De tegenstander is wel pittig. Want Almere City kende een nog veel betere aanloop naar deze nacompetitie. Ze wonnen 9 van de 11 laatste competitieduels en versloegen al FC Emmen in de eerste ronde van de nacompetitie (twee keer 4-1). Vooral het scorend vermogen van Almere City viel op: 40 goals in die laatste 13 duels geeft een gemiddelde van 3 per wedstrijd. Vorige week was vooral Jason Oost op dreef met een hattrick. En dat als invaller na 55 minuten.

Jack de Gier vol vertrouwen

Almere City speelde sinds de intrede in het betaald voetbal in 2005 alleen nog maar in de Jupiler League. Het afgelopen seizoen was pas de tweede keer dat Almere City in het linkerrijtje eindigde. Na de tiende plek in 2014/15 pakte de club nu door die sterke eindsprint de achtste plek én de vierde periode. De aanvallende speelstijl van trainer Jack de Gier lijkt zijn vruchten af te werpen.

“We spelen nog altijd 4-3-3 en we zetten op dezelfde manier druk. Ik geef mijn spelers alleen veel vrijheid. Er is wat ontstaan in de groep, iedereen is bereid voor elkaar te werken. We zijn hier met iets unieks bezig. Het maakt ook niet meer uit of Jantje, Pietje of Klaasje in de spits staat, iedereen gelooft dat we van iedereen kunnen winnen”, aldus De Gier. Bookmakers zetten 3.00 op een overwinning van Almere en 3.00 op winst Willem II.

Back To Top