Ga naar hoofdinhoud
Programma Eredivisie PEC Zwolle - PSV

Eredivisie programma: PEC Zwolle – PSV. Zondag om 14:30 uur speelt PSV uit tegen PEC Zwolle. De ploeg uit Eindhoven kan nog landskampioen worden, maar is dan wel afhankelijk van Ajax. De Amsterdammers hebben immers evenveel punten, maar een beter doelsaldo. Mocht Ajax drie punten ophalen, dan zal PSV een monsterscore moeten neerzetten, iets in de trant van 0-8.

PEC Zwolle Europa in

PEC Zwolle maakt een van de beste seizoenen uit zijn geschiedenis mee. De Zwollenaren staan op plek zeven, maar kunnen nog wel door de nummers acht, negen en tien worden ingehaald. De huidige positie geeft recht op deelname aan de play-offs voor een Europa League-ticket. Uit de vorige zes speelronden heeft de ploeg tien punten gehaald. Thuis renderen de mannen van Ron Jans erg goed: de vorige zes optredens in het IJsseldeltastadion leverden liefst vijftien punten op.

PSV perfecte score in laatste 6 duels

PSV heeft in diezelfde periode echter de perfecte score behaald in uitwedstrijden. Zes gespeeld, achttien punten en een doelsaldo van 18-3. Dat zijn zeer overtuigende cijfers, en die kan PSV ook overleggen in de recente duels tegen PEC. De huidige landskampioen won vier van de laatste zes confrontaties en verloor er eentje. Sinds PEC terugkeerde op het hoogste niveau, in 2012, is PSV vier keer op bezoek geweest in Zwolle en won het drie keer. In september 2014 werd het 3-1 voor PEC.

De gemeente Eindhoven heeft alvast laten weten dat het Stadhuisplein beschikbaar is voor een eventuele huldiging. Mocht de schaal worden ontvangen, dan mag de selectie die op maandag 9 mei aldaar aan de fans tonen. Maar het is duidelijk dat Ajax er in de ultieme speelronde significant beter voor staat. De koploper speelt immers thuis tegen degradatieklant De Graafschap en heeft een marge van plus zes qua doelsaldo.

PEC Zwolle – PSV zondag 14:30 uur

PSV scoorde wel vijf keer meer dan Ajax, maar kreeg 31 tegentreffer versus de 20 in Amsterdam. En een belangrijk deel van die goals liep PSV op tegen ploegen uit het rechterrijtje, 61 procent om precies te zijn. Het aantal clean sheets is ook fors minder bij PSV dan bij Ajax: dertien versus negentien. Mocht Ajax met een marge van twee of drie goals winnen van de Superboeren, dan zal PSV dus een marge van acht of meer moeten forceren. Dat gaat, ook gezien de kans op tegengoals, gewoonweg niet in.
[table “34” not found /]

Back To Top