Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: Tonny Vilenha blijft toch bij Feyenoord Getty

Eredivisie nieuws. Tonny Vilenha is een moederskindje in de goede zin van het woord. De 21-jarige middenvelder blijft Feyenoord trouw, omdat hij nabij zijn zieke moeder wil blijven. Het contract van Vilenha liep deze zomer af. Hij zet zijn handtekening onder een nieuwe, tweejarige overeenkomst.

Feyenoord

De linkspoot stond in de belangstelling van diverse clubs. Ook vorig jaar speelde dit scenario zich af, met als verschil dat hij toen dus een eenjarig contract ondertekende. Ditmaal gingen de onderhandelingen stroef. Feyenoord meldde eind mei dat de gesprekken gestaakt waren. Een vertrek uit De Kuip leek dus aanstaande.

Maar het Feyenoord-bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Vilenha doorliep de jeugdopleiding in Rotterdam en bleek uiteindelijk bereid om zijn eisen te verlagen. Het zal de speler ook hebben gestreeld, dat trainer Giovanni van Bronckhorst zich sterk maakte voor het behoud van de neo-international.

Inmiddels heeft de Maassluizenaar 112 wedstrijden gespeeld voor de Stadionclub, waarin hij 15 keer scoorde en 12 assists gaf. In juni trok hij voor het eerst het Oranje aan, in de friendly tegen Oostenrijk.

Ajax

Alweer twee jaar geleden werd Richairo Zivkovic door Ajax overgenomen van FC Groningen. Hij was een van de grootste tienertalenten van het land. Zodra het seizoen Eredivisie 2016 – 2017 begint, staat hij op het punt 20 te worden. Niet dat de tijd gaat dringen voor Zivkovic, maar de aanvaller zal nu toch moeten gaan nadenken of een langer verblijf bij Ajax zin heeft.

De nieuwe Ajax-trainer Peter Bosz heeft al aangegeven dat er geen plek in de A-selectie is voor de jeugdinternational. Hij zal moeten meetrainen bij Jong Ajax. De huurperiode bij Willem II was vorig seizoen een faliekante mislukking. Het zal zijn carrière goed doen als hij wat vertrouwen krijgt en wekelijks wedstrijden speelt. Overigens is ook Lucas Andersen door Bosz op een zijspoor gezet. Hij zal zich ook moeten melden bij Jong Ajax.

Edward Sturing keert terug bij Vitesse

Altijd prachtig als een clublegende later in andere functie zijn oude liefde blijft dienen. Vitesse heeft Edward Sturing aangesteld als assistent van Henk Fraser. De ex-verdediger van Vitesse was al talent- en prestatiecoördinator van de Arnhemse jeugdopleiding.
“Ik heb een soort brugfunctie tussen de jeugd en het eerste elftal”, legt Sturing uit. “Bij een eerste elftal werken is natuurlijk wat anders dan met jeugd. Je moet vandáág winnen, niet pas volgende week of over twee jaar. Maar daar heb ik juist wel zin in.”

Back To Top