Ga naar hoofdinhoud
Siem de Jong PSV Programma Eredivisie vi

Eredivisie nieuws. Het gaat landskampioen PSV voor de wind. De ploeg van Phillip Cocu blijft maar winnen. En dan krijgt het ook nog de getergde Siem de Jong op huurbasis. Tim Krul gaat naar Ajax.

PSV ijzersterk in Eredivisie in 2016

Met de volle negen punten uit drie duels, zie hier de stand Eredivisie, staat PSV mede bovenaan de Eredivisie met Feyenoord en ADO Den Haag. Maar het gaat al het hele kalenderjaar goed voor de club uit Eindhoven. Zo boekte PSV afgelopen zaterdag zijn elfde uitzege op rij en is het één zege verwijderd van het record uit 1987/1988. Maar in heel 2016 gaat het al bijzonder goed voor PSV. Alleen Ajax (0-2) en sc Heerenveen (1-1) pakten punten af van PSV dit gehele jaar. Wat dat betreft volgen Ajax en AZ op respectievelijk 10 en 11 punten.

Siem de Jong en Luuk de Jong herenigd bij PSV

Trainer Phillip Cocu heeft zijn ploeg van vorig seizoen bijna intact kunnen houden, op Jeffrey Bruma en Marco van Ginkel na. Maar technisch directeur Marcel Brands heeft een andere Nederlandse middenvelder in Engelse dienst kunnen huren. Siem de Jong hoopt na lang blessureleed bij Newcastle United weer te kunnen stralen in Eindhovense dienst. “Ik ben fit en kan eigenlijk direct met de groep gaan trainen. De komende weken moet ik vooral ritme opdoen.”

De oudere broer van PSV-spits Luuk de Jong (27 om bijna 26) stapte in juli 2014 over van Ajax naar Newcastle United. Daar speelde hij in twee jaar slechts 22 competitieduels, deels vanwege blessures en deels vanwege bankzitten. Na vier jaar samen in de jeugd bij De Graafschap kan hij nu eindelijk op het hoogste niveau samenspelen met zijn broertje. “Daar kijk ik echt naar uit. Het is al lang een wens van ons allebei. Het lijkt me heel speciaal wanneer het straks écht gebeurt. Ik ben heel blij dat PSV bij mij is uitgekomen, ik ben PSV dankbaar.”

Ajax heeft Tim Krul, wil Leon Bailey

Newcastle United doet goede zaken in Nederland. Want naar verluidt heeft het overeenstemming met Ajax over de verhuur van Tim Krul. De 28-jarige doelman moet de naar FC Barcelona vertrekkende Jasper Cillessen tijdelijk opvolgen. Krul zou dan voor het eerst in de Eredivisie spelen. Hij hoopt in Amsterdam zijn plek in Oranje – naast Cillessen – te heroveren.

Ajax heeft ook het oog laten vallen op de 19-jarige vleugelaanvaller Jamaicaan Leon Bailey van Racing Genk. In oktober 2013 kwam Ajax al bij Bailey terecht, maar de toen 16-jarige mocht vanwege EU-regels nog geen profcontract tekenen. Nu is Ajax dus terug voor Bailey, maar zal hij een stuk meer kosten. Ajax was al bereid 11 miljoen euro neer te leggen, dat kon oplopen tot 15 miljoen.

Maar Genk ziet zijn talent ook en wil 20 miljoen euro zien. En technisch directeur Patrick Janssens van Genk heeft een bijzondere reden daarvoor. “Wij erkennen dat Ajax een grotere club is dan Racing Genk. Maar wij menen dat als een speler met de kwaliteiten van Bailey vertrekt, hij meteen naar een grotere competitie moet dan de Eredivisie. Vandaar dat we een prijskaartje van 20 miljoen euro aan hem hangen, een prijs die enkel de échte topploegen kunnen neertellen.”

FC Twente wil ‘bepaald bedrag’ voor Hakim Ziyech

Het meest opvallend in de Eredivisie is dat Hakim Ziyech nog steeds bij FC Twente rondloopt. Dat komt door twee redenen: Ziyech wil niet naar zomaar een club, en FC Twente wil maximaal cashen vanwege de nijpende financiële situatie. Dat laatste benadrukte technisch directeur Ted van Leeuwen nog maar eens. “We kunnen de komende dagen zeker wat koopjesjagers verwachten. Maar tegen die clubs kan ik alleen maar zeggen: wij hebben een bepaald bedrag in ons hoofd wat er onder de streep voor ons moet overblijven en daar wijken we niet vanaf. Als dat geld niet op tafel komt, blijft Hakim gewoon.”

Back To Top