Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: Rick Karsdorp van Feyenoord naar AS Roma

Eredivisie nieuws. Rick Karsdorp wordt door AS Roma aangekocht van Feyenoord. De 22-jarige rechtsback is dinsdag in alle vroegte op het vliegtuig naar de Italiaanse hoofdstad gestapt om een medische keuring te ondergaan. Hij wordt de vierde Nederlandse speler ooit bij AS Roma.

De Nederlandse landskampioen kan zo’n 17 miljoen euro verwachten voor de Nederlandse international. Eerder nam de nummer twee van de Serie A de PSV-speler Héctor Moreno. over. Pas in 2011 trok voor het eerst een Nederlandse voetballer het rood-oranje shirt aan van de Romeinen. Keeper Maarten Stekelenburg wist echter niet te overtuigen en was twee jaar later alweer weg. Kevin Strootman is tussen zijn blessures door wel sinds 2012 een gewaardeerde kracht. Urby Emanuelson kwam in 2014 en droop een jaar later anoniem weer af.

Devinitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Jean-Paul Boëtius naar Feyenoord

De Rotterdammers kunnen ook een nieuwe aanwinst presenteren aan het Legioen: Jean-Paul Boëtius. Geen onbekende, want de 23-jarige linksbuiten debuteerde in oktober 2012 als basisspeler bij Feyenoord. Na tachtig eredivisieduels tekende hij medio 2015 bij het Zwitserse Basel. Vervolgens werd hij uitgeleend aan het Belgische Genk, maar dat wilde de overeenkomst niet verlengen.

Boëtius is eerlijk over zijn magere buitenlandse jaren. “Dat is niet geworden wat ik gehoopt had. Dat is teleurstellend, maar ik heb er geen spijt van. Ik ben een ervaring rijker en meer volwassen geworden”, aldus de eenmalige international.

Frank de Boer wil Ajacied Joël Veltman

Frank de Boer is aangesteld als trainer van het Engelse Crystal Palace. Hij gaat nu de zomerweken gebruiken om een ploeg samen te stellen die in de Premier League kan overleven. Het oog van de voormalige Ajax-trainer is gevallen op Joël Veltman. De verdediger scoorde begin juni tweemaal in de friendly van Oranje tegen Ivoorkust en werd daarmee de eerste defensieve kracht van Oranje sinds De Boer (in 1997) die tweemaal doel trof in een interland.

De rechtsback schijnt ook in trek te zijn bij Borussia Dortmund. Geen wonder, want daar staat ook een ex-Ajaxtrainer aan het roer, Peter Bosz. Wat een vertrek waarschijnlijker maakt is dat zijn contract na het komende seizoen afloopt. Tekent hij niet bij, dan wil Ajax hem natuurlijk niet gratis de deur uit laten lopen.

Devinitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Back To Top