Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: Rick Karsdorp van Feyenoord naar AS Roma

Koploper Feyenoord gaat de beslissende slotweken van de Eredivisie in zonder Rick Karsdorp. De verdediger heeft een beschadigde meniscus en zal daardoor de komende weken niet in actie kunnen komen. De kans lijkt groot dat het seizoen voor hem over is.

Voor Feyenoord en zijn omvangrijke aanhang voelt elk snippertje slecht nieuws momenteel als een mokerslag. De club verspeelde in een week tijd een voorsprong van zes punten op Ajax en heeft er met nog vier speelronden te gaan slechts eentje over. De angst is groot dat het toch weer, zelfs na onafgebroken bovenaan te hebben gestaan, mis zal gaan.

Andere tegenvallers zijn dat Nicolai Jørgensen en Karim El Ahmadi maandag niet op het trainingsveld verschenen. De topscorer heeft een beknelde zenuw in zijn onderrug, de middenvelder kampt met liesklachten. Daarom zullen fans met extra veel blijdschap vernemen dat verdediger Terence Kongolo wel weer uit de ziekenboeg is.

Ajax: blijft Davy Klaassen?

Ajax, dat met steeds meer vertrouwen de achtervolging op Feyenoord vervolgt, krijgt zo ongeveer elke zomer te maken met een leegloop. Momenteel is Davy Klaassen een van de meest begeerde Ajacieden. De strateeg op het middenveld is 24 jaar en heeft bij Ajax eigenlijk niet zoveel meer te leren of winnen. Wil hij ook kijken of hij mee kan op een hoger niveau, in de latere fase van de Champions League bijvoorbeeld, dan zal hij moeten verkassen.

Lazio heeft interesse in Klaasse en volgens Laziopress is de Italiaanse club bereid tegen de twaalf miljoen euro te betalen. Dat lijkt te laag voor een international van Oranje met een contract dat nog twee jaar doorloopt en die bovendien bij Ajax de meeste competitieminuten meemaakte, meer nog dan de doelman.

FC Twente: de beerput gaat open

Joop Munsterman, de ex-voorzitter van FC Twente, trekt in het boek “Rood Bloed” de beerput open rond het bijna-faillissement van de club uit Enschede. Volgens de regionale krant Tubantia wast Munsterman zijn handen in onschuld. Hij zegt niks te maken te hebben met de omstreden transfers en de illegale deal met investeerdersmaatschappij Doyen. Sterker nog, hij komt met explosieve beschuldigingen zoals: “Wie zegt mij dat mijn handtekening niet was vervalst?”

Wedden op de Eredivisie

Voor het kampioenschap staat Feyenoord op @1.50 en Ajax op @2.75 bij 888Sport. PSV heeft nog een klein kansje en staat op @16.00.

Back To Top