Ga naar hoofdinhoud
PSV wint AZ: Eredivisie kampioen voorspellingen Getty

Het seizoen loopt ten einde en PSV moet zich al troosten met de derde plek. Betekent wel dat technisch directeur Marcel Brands weer aan de slag moet voor Phillip Cocu.

Met 136 interlands is hij op zijn dertigste veruit de meest ervaren internationale speler in de Eredivisie.

PSV: Andrés Guardado blijft in de Eredivisie

Andrés Guardado speelde al voor Deportivo La Coruña, Valencia en Bayer Leverkusen. Maar PSV heeft de Mexicaan toch al drie seizoenen bij zich weten te houden. Sindsdien komen elk jaar wel de geruchten van een vertrek uit Nederland, terug richting Mexico of de Verenigde Staten, maar Guardado speelt nog steeds in Eindhoven.

Technisch directeur Marcel Brands denkt dat PSV in elk geval de eerste seizoenshelft van 2017/18 nog van Guardado kan genieten in de Eredivisie. “Guardado wil nog steeds naar Amerika, maar die deur is nu in principe dicht. De plekken daar zijn vergeven. Dat gaat pas weer spelen in januari. Daarom ga ik ervan uit dat hij komend seizoen nog gewoon voor ons speelt. Minimaal tot januari.”

Geen Siem de Jong, wel Marco van Ginkel bij PSV

Door de derde plek loopt PSV flink wat inkomsten mis, omdat het zich niet heeft geplaatst voor de Champions League. Het budget is daardoor gekrompen en dat heeft gevolgen voor de selectie. Daarin is naar verluidt geen plek meer voor de gehuurde Siem de Jong (van Newcastle United), maar wil men wel graag Marco van Ginkel behouden.

De huurling van Chelsea was vorig seizoen een zeer belangrijke factor in de titel voor PSV, nadat hij in de winterstop was overgekomen. Ook nu was de oud-speler van Vitesse een welkome aanvulling op de selectie, met zeven goals in 12 duels. “Zowel kopen als huren kan een optie zijn. In de winter hebben we gepolst of we hem voor anderhalf jaar konden huren. Toen gaf Chelsea aan het in de zomer opnieuw te willen bekijken”, aldus Marcel Brands.

FC Utrecht staat voor moreel dilemma tegen AZ

Vijf jaar geleden was er het bizarre scenario dat Heerenveen niet mocht gelijkspelen in de laatste wedstrijd van de Eredivisie, dan gingen ze sowieso de Europa League in. Dit seizoen is er weer een gek geval aan de hand, maar dan meer van financiële aard. FC Utrecht is namelijk door zijn vierde plek al verzekerd van de Europa League, maar het laatste duel met AZ levert nog een opmerkelijke situatie op.

AZ staat namelijk vijfde, maar kan nog worden voorbijgestreefd door Vitesse, dat één punt achter de Alkmaarders staat. Maar als Vitesse dat doet (het speelt tegen Roda JC), springt het over FC Utrecht heen in de verdeling van de televisiegelden. Die wordt gebaseerd op de prestaties van de laatste tien seizoenen. En als Vitesse vijfde eindigt in plaats van AZ, kost dat FC Utrecht liefst 750.000 euro. En voor een club in de subtop van de Eredivisie is dat toch een smak geld. Dus verliezen van AZ – zonder sportieve gevolgen – zou FC Utrecht driekwart miljoen opleveren.

Wedden op Eredivisie

Bookmaker 888sport heeft dat laatste misschien ook in de gaten. Zij zetten 1.39 op winst van AZ in eigen huis, tegen 7.00 voor FC Utrecht. Vitesse staat juist op een erg mooie 1.73 om van Roda JC te winnen en dus mogelijk meer televisiegeld te krijgen.

Een andere interessante wedstrijd is Heerenveen – NEC. De Nijmegenaren noteren 5.75 op winst om daarmee mogelijk nacompetitie te ontlopen. Lees ook: gokken Eredivisie.

Back To Top