Ga naar hoofdinhoud
Hakim Ziyech naar Ajax Programma Eredivisie

Eredivisie nieuws. Peter Bosz acht het zeer onwaarschijnlijk dat Hakim Ziyech van FC Twente het shirt van Ajax aan zal trekken. Simpelweg omdat de nieuwe Ajax-trainer hem niet nodig heeft. “We hebben al acht middenvelders, dat is al te veel”, stelt Bosz.

Ziyech te goed voor FC Twente

Het is merkwaardig dat de Marokkaanse international nog steeds vast zit aan Twente. Zijn ambities zullen veel hoger liggen dan weer ploeteren in de kelder van de Eredivisie, want de Tukkers zijn nog lang niet hersteld van het rampseizoen 2015 – 2016. En interesse is er genoeg, want Ziyech had individueel namelijk wel een uitstekend seizoen achter de rug.

“Ziyech is geen buitenspeler, hij is een echte tien”, legt Bosz verder uit. “Ik vind niet dat je hem als buitenspeler weg kunt zetten.” Toch laat hij de deur op een kiertje. “Ziyech is een heel goede speler, maar er zouden eerst jongens moeten vertrekken”. Wie weet dus in de winterse transferperiode?

PSV gaat voor kwaliteit, niet snelheid

Toon Gerbrands, algemeen directeur van landskampioen PSV, erkent dat de Brabanders vrij onzichtbaar waren op de transfermarkt. Maar hij acht dat een positieve zaak, want PSV slaagde er immers ook in om de belangrijkste spelers te behouden. De enige opvallende uitgaande transfer was die van Jeffrey Bruma.

Wel zoemen er enkele namen rond het Philips stadion te Eindhoven, zoals Siem de Jong, Andreas Pereira (Manchester United) en Oleksandr Zinchenko (Manchester City). Al zullen die eventuele deals weer samenhangen met de status van Luciano Narsingh en Jetro Willems. Momenteel lijkt het er op dat de internationals van Oranje bij PSV blijven.

Rotterdam regeert de Eredivisie

Rotterdam is goed vertegenwoordigd in de hoogste voetbaldivisie van het land. Feyenoord, Sparta en Excelsior zijn present. In de zes duels die ze samen in totaal afrondden, werden liefst vijftien punten gepakt. Sinds 1984 – 1985 stonden er niet meer drie Rotterdamse clubs in de top acht. Dat gebeurde destijds na de negende speelronde.
Ondertussen warmt Steven Berghuis zich op voor zijn Feyenoord-basisdebuut. De van Premier League-club Watford gehuurde aanvaller viel al tweemaal in de competitie in. In die partijen startte Jens Toornstra als rechtsbuiten. Maandag verscheen Berghuis in het tweede elftal van Feyenoord en dat zal toch zijn gebeurd om hem te testen voor de match tegen Heracles van komend weekend.

Back To Top