Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Fortuna Sittard Eredivisie

PEC Zwolle weet dat Ron Jans na dit seizoen afzwaait bij de club. Jans weet inmiddels dat hij daarna bij de bond KNVB in dienst treedt om de opleiding Coach Betaald Voetbal vorm te geven. Maar wie gaat bij PEC in de dug-out zitten?

De club gaat te werk met een zogeheten profielschets, waaraan de kandidaten moeten voldoen. Kennelijk is dat Dwight Lodeweges niet gelukt, want hij krijgt wel een contract aangeboden, maar dan als assistent. Hij was overigens als een hoofdcoach (1998-2001) en krijgt nu als taak om de verbinding tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal te verbeteren.

PEC zegt niks over mogelijke kandidaten

PEC Zwolle wil verder niks mededelen over het profiel en mogelijke kandidaten. Misschien hoeven we niet ver te kijken, want wat is makkelijker dan een van de huidige assistenten doorschuiven? Dus in dat geval zou Gert Peter de Gunst of Albert van der Haar een kans krijgen. Oud-speler Arne Slot zou direct door de fans worden gesteund, maar hij moet zijn coachdiploma nog halen. Daar kan Jans hem dan misschien mee helpen.

Twente wil Enes Ünal langer huren

Vanzelfsprekend is FC Twente in zijn nopjes met huurling Enes Ünal. De spits staat op twaalf treffers in de eredivisie en is nog maar negentien jaar. Daarom gaan de Tukkers in gesprek met eigenaar Manchester City over een verlenging van de overeenkomst. De Citizens lijken daar welwillend tegenover te staan.

Ook streeft de club naar verlenging van het contract van keeper Nick Marsman, dat deze zomer afloopt. Hij zal dan wel genoegen moeten nemen met een lager salaris, want Twente kan niet meer met geld smijten zoals in de vorige jaren. Ook moeten er nog meer contractspelers komen, want momenteel staat de teller voor komend seizoen op dertien stuks.

Structuur Eredivisie gaat misschien op de schop

De KNVB onderzoekt een andere opzet van de competitie. Een mogelijke ingreep is dat er twee ploegen direct degraderen, eventueel via de play-offs aangevuld met nog een of twee degradanten.

Ook aan de andere kant van de ranglijst, de top, gaan er vermoedelijk dingen veranderen. Naar analogie van de Belgische competitie gaat het om een play-offsysteem met de topclubs, die uitmaken wie kampioen wordt en de Europese tickets grijpt. Dan is er ook een variant mogelijk met dit systeem, maar dan met een ingekrompen competitie van zestien clubs. Tot slot mogen de clubs ook stemmen op het handhaven van de huidige situatie. Eind mei zal er meer duidelijk worden.

Back To Top