Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: Nicolai Jørgensen steunt Kuyt, Van Persie naar Feyenoord?

Eredivisie nieuws. Weer stond Dirk Kuyt afgelopen weekend niet in de basis bij Feyenoord. Dat is nu in korte tijd zo vaak gebeurd, dat het niet meer kan worden verkocht als een ingreep om de veteraan fit te houden. Trainer Gio van Bronckhorst vindt de Katwijker kennelijk simpelweg niet meer goed genoeg voor de volle 90 minuten.

Nicolai Jørgensen, die wel van begin tot eind in het veld placht te staan, neemt het op voor de voormalige international. De Deen toont Scandinavische onverstoorbaarheid als hij tegen VI zegt: “Wij laten ons niet afleiden door randzaken. Natuurlijk gaat het vaak over hem, maar dat sommige mensen denken dat hij een gevaar zou zijn voor de eenheid is te belachelijk voor woorden.” De huidige topscorer van de Eredivisie voegt er aan toe: “Dirk is zo belangrijk. Hij is de meest ervaren speler en gaat voorop met de passie en het karakter in de training.”

Robin van Persie heeft heimwee

Ondertussen melden Turkse media, die wel met een korreltje baklava genomen moeten worden, dat Robin van Persie niet meer zo blij is bij Fenerbahce en overweegt naar zijn vaderland terug te keren.

De topscorer aller tijden van Oranje zei al eens eerder dat als hij weer in Nederland gaat spelen, dan alleen Feyenoord en Excelsior in aanmerking komen. En laatstgenoemde is natuurlijk geen echte optie. Maar alle Europese clubs zijn sowieso kansloos, als een club uit de Chinese Super League wappert met een megacontract.

Griep bij PEC Zwolle

De boys van PEC Zwolle hebben elkaar aangestoken met de griep. Ted van de Pavert, Queensy Menig, Hervin Ongenda en Wouter Marinus misten woensdag de training. Daarnaast hebben Ouasim Bouy en Nicolai Brock-Madsen spierblessures. Het wordt dus nog een race tegen de klok om een elftal in elkaar te draaien, komend weekend.

Jans vertrekt na dit seizoen bij de Zwollenaren. De speculaties over zijn opvolger zijn al een tijdje bezig, maar het lijkt nu toch tijd te worden dat PEC opheldering van zaken geeft. Het regionale blad De Stentor meldt dat Fred Rutten in het vizier van de PEC-directie is.

Wedden op de Eredivisie

Bij bookmaker 888sport is Feyenoord nog steeds de titelfavoriet van de Eredivisie @1.50, gevolgd door Ajax @3.00 en PSV @9.00.

Wie zal hoger eindigen, PEC Zwolle (27 punten) of Heracles (28)? Heracles noteert @1.72 en PEC @2.00 bij 888sport.

Back To Top