Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: KNVB in de fout, Nick Viergever kan naar Bundesliga

Mosterd na de maaltijd, maar de KNVB geeft eindelijk zijn fouten toe. En Ajax lijkt te moeten onderhandelen met de Bundesliga.

Definitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Decossaux van KNVB: ‘Hans van Breukelen en ik in de fout’

Het is al een tijdje een flinke warboel binnen de KNVB, om het nog mild uit te drukken. Het begon al met de aanstelling van Danny Blind als opvolger van – de toch ook verrassend gekozen – Guus Hiddink een paar jaar geleden. Maar ook bij de opvolging van Blind, door Dick Advocaat, handelde de KNVB als een kip zonder kop. Interim-directeur Jean-Paul Decossaux heeft eindelijk het lef gevonden om dat alles toe te geven.

“In het bedrijfsleven is het goed om drie kandidaten naast elkaar een traject te laten doorlopen. In het voetbal kan dat niet, dat is echt een fout waarvan ik heb geleerd. De één lekt, de ander heeft een belang en de derde zet een journalist in zijn auto. Dat gebeurt allemaal en dan creëer je chaos”, zegt hij, verwijzend naar kandidaat Henk ten Cate die een journalist liet meeluisteren met zijn gesprek met Hans van Breukelen.

Laatstgenoemde krijgt er ook nog even van langs van Decossaux. “Laten we dan die fout gewoon keihard toegeven. Ik had met Hans mee moeten gaan toen hij met kandidaten ging praten. Hij communiceert niet zo duidelijk, laat de waarheid soms in het midden. Dat is helemaal niet erg, maar als je dan halve toezeggingen doet, of mensen ervaren dat zo, dan moet daar gewoon iemand bij zitten. Ikzelf en een jurist.”

Nick Viergever gekoppeld aan Bayer Leverkusen

Waar eerder al de verdediging van Feyenoord werd leeggezogen door het buitenland, dreigt dat nu ook bij Ajax te gebeuren. Kenny Tete, Heiko Westermann en Jaïro Riedewald lieten Amsterdam al achter zich. En nu heeft Bayer Leverkusen zijn oog laten vallen op Nick Viergever. De oud-speler van AZ kende een prima seizoen en wekte daarmee de interesse van Rudi Völler, sportchef van Leverkusen. Die club zou 5 miljoen euro willen neerleggen voor Viergever, die nog een contract voor één jaar heeft.

Bryan Ruiz kijkt naar Eredivisie

Kent u hem nog? In 2009 brak hij door bij FC Twente, vertrok na twee seizoenen naar Fulham, en kwam in 2013/14 even terug in Nederland bij PSV. Tegenwoordig speelt Bryan Ruiz, bijna 32, al twee seizoenen voor het Portugese Sporting. De aanvaller uit Costa Rica is ook al sinds 2004 international. Volgens Portugese media wil hij zich, met het oog op het komende WK in 2018, weer in de kijker spelen via de Eredivisie. Bij welke club is onduidelijk. Ook een aantal rijke Arabische clubs zou zich voor hem hebben gemeld.

Ajax, PSV en FC Utrecht in de loting

Vanmiddag komt er ook alweer nieuws over Europees voetbal. Ajax krijgt zijn tegenstander in de voorronde Champions League te weten. Ajax heeft een beschermde status en krijgt een van de volgende clubs aan zich gekoppeld: FC FCSCB (eerder Steaua Boekarest), Young Boys, Olympique Nice, Istanbul Basaksehir, AEK Athene. Ook in de laatste voorronde heeft Ajax een beschermde status.

PSV en FC Utrecht krijgen hun mogelijke tegenstander voor de derde voorronde Europa League. FC Utrecht moet nog wel eerst die ronde zien te halen, na een teleurstellende 0-0 uit tegen FC Valletta uit Malta gisteravond. Volgende week is de return in Utrecht.

Update: de lotingen zijn geweest, Ajax speelt in de voorronde van de Champions League tegen Nice. De uitwedstrijd vindt plaats op 26 juli om 20:45, de return is op 2 augustus.

In de derde voorronde van de Europa League speelt PSV tegen het Kroatische Osijek of het Zwitserse Luzern. De thuiswedstrijd zal plaatsvinden op 27 juli, de return op 3 augustus.

Als FC Utrecht volgende week een goed resultaat behaald tegen Valletta speelt het in de derde voorronde tegen het Noorse Haugesund of het Poolse Lech Poznan.

Definitieve programma Eredivisie 2017 – 2018

Wedden op Eredivisie

Bookmaker Mr Green heeft natuurlijk al heel wat odds klaarstaan op de Eredivisie. Onder meer op de precieze combinatie van de nummers 1 en 2. Ajax op 1 en PSV op 2 heeft de beste odds, op 3.00. Andersom staat het op 4.00. Een uitkomst zoals vorig seizoen met Feyenoord op 1 en Ajax op 2 noteert 6.00.

Back To Top