Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie voorspellingen Feyenoord spelers bookmakers Getty

Terwijl Robin van Persie door Feyenoord binnen wordt gehengeld, zullen er aan de achterkant van De Kuip enkele spelers moeten afdruipen. De Rotterdamse club houdt uitverkoop.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord verkoopt

Clubs die kwetsbaar zijn voor aanbiedingen van kapitaalkrachtigere verenigingen moeten steeds vroeger gaan werken aan de selectie voor het komende seizoen. Op steeds jongere leeftijd verlaten nog nauwelijks volgroeide talenten Nederland, en na steeds kortere tijd worden goed presterende spelers verleid hun biezen te pakken. En zeker als van enkele krachten duidelijk is dat ze geen toekomst bij de club hebben, is de noodzaak hoog om alvast maatregelen te nemen.

Dat is waarom onder meer spits Michiel Kramer en linksback Miquel Nelom bij Feyenoord in de etalage staan. Het lastige is dat kleinere Nederlandse clubs geen gelijkwaardig salaris kunnen bieden, waardoor de spelers in kwestie dwars kunnen gaan liggen, terwijl deze mannen te weinig hebben laten zien om op de radar van Engelse, Duitse, Spaanse, Franse of Italiaanse clubs te staan. Kortom, iedereen moet een beetje water bij de wijn doen.

Ook rechterspits Bilal Basacikoglu klopt op de deur van de uitgang en voor reservekeeper Kenneth Vermeer lijken er ook weinig redenen te zijn om te hopen op speeltijd. Voor dit duo geldt in nog hogere mate dat hun salaris een obstakel vormt voor een snelle, soepele overgang.

Probleem kunstgras

Tevens pleit de huidige landskampioen voor een ander soort transfer: de terugkeer van natuurlijk gras bij alle profclubs. Algemeen directeur Jan de Jong schrijft via de website: “Feyenoord zou heel graag zien dat de KNVB haar reserves niet aanwendt voor bijvoorbeeld een video-referee bij alle wedstrijden, maar deze eerst gebruikt om de kunstgrasdiscussie op te lossen.” Achttien van de 38 clubs in de Eredivisie en Jupiler League hebben kunstgras neergelegd, bijna de helft dus.

PSV rookvrij

De voetbalwereld drijft op inkomende en uitgaande transfers, maar PSV legt een transferverbod op. Van sigaretten welteverstaan. Per 1 juli 2018 is het sportcomplex De Herdgang in Eindhoven rookvrij. Het is dan verboden om een sigaar, sigaret of zelfs e-sigaret te ontbranden. Let wel, het gaat dus niet om het Philips Stadion, al werkt de club er aan om daar de maatregel per 1 juli 2019 in te voeren.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Eredivisie? Ook halverwege de competitie kan je nog inzetten op de uiteindelijke ranglijst na 34 speelronden. Ben je superoptimistisch en verlengt Feyenoord volgens jou zijn titel? Daar staat 51.00 op en op de tweede plaats 21.00. Wil je het wat reëler houden, neem dan de 1.10 op een plek in de top vier.

Back To Top