Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: FC Twente shopt in Oostenrijk, Everton hoopt op terugkeer

Volgende maand gaat de transfermarkt weer open. Een aantal subtoppers van de Eredivisie hoopt zich in de winterperiode te versterken, zoals FC Twente.

FC Twente kijkt naar Oostenrijks toptalent

De financiële malaise van FC Twente is nog niet voorbij, maar voorlopig lijkt de club uit Enschede in rustig vaarwater te zitten. De Tukkers mogen op hun gemak de geldzaken op orde brengen en intussen doen ze het ook nog eens zeer behoorlijk in de Eredivisie. Na 13 wedstrijden staat FC Twente stevig op de zesde plaats en heeft het zelfs al acht duels op rij niet verloren.

Maar investeren in de toekomst is natuurlijk belangrijk, zeker als je als club niet veel zakgeld hebt om te besteden. Zo is FC Twente uitgekomen bij Red Bull Salzburg, waar ze hun oog hebben laten vallen op de 15-jarige Aboubacar Cisse. Hij zit al sinds zijn achtste bij Salzburg, maar lijkt te willen overstappen naar de Eredivisie omdat zijn moeder naar Nederland is verhuisd. Twente heeft Cisse nu op proef, die aanvallend op veel plekken uit de voeten kan: als spits, vleugelspeler en als nummer tien. Cisse speelt momenteel ook nog voor Oostenrijk Onder 15.

Everton wil terug naar Heracles

Even verderop in Almelo is juist een speler op zoek naar een club. Bij Heracles Almelo is Everton Ramos da Silva een clubicoon na zijn zeven topjaren bij de club tussen 2006 en 2013. In dat jaar vertrok hij het Saoedische Al-Nassr. Na vijf maanden zonder salaris daar vertrok hij naar China, maar ook dat werd geen succes. Inmiddels speelt hij bij Guarani in zijn thuisland Brazilië, maar ook daar is de inmiddels 33-jarige spits niet gelukkig.

“Ik ben fit, al een tijdje niet geblesseerd geweest en denk dat ik nog wel een paar jaar heb om te spelen. Als ik Sinterklaas om een cadeautje kon vragen, zou ik hem vragen: he, kan je mij naar Heracles brengen, alsjeblieft? Ik heb Nico-Jan Hoogma en Jan Smit (technisch directeur en voorzitter, red.) al een berichtje gestuurd. Ik hoop dat ze het lezen met hun hart en dat ze de zoon van Heracles terugbrengen, ook als ik geen kans krijg om terug te komen, blijf ik Heraclied”, aldus de topscorer aller tijden van de Almelose club.

AZ-directeur Eenhoorn begrijpt Nemanja Gudelj

Iets hoger in de subtop doet AZ het goed. De club staat vijfde en heeft ondanks twee punten uit vier duels nog kans op de volgende ronde Europa League. En de Alkmaarders blijven goed verdienen op de spelers die bij hun groeien. Maar niet altijd gaat het die spelers daarna goed af, zoals Nemanja Gudelj. De Servische Nederlander is in onmin geraakt met Ajax. Dat gaat algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ na aan zijn hart.

“Ik heb Neno een jaar meegemaakt en dan zie je hem de hele dag bezig. Hij is altijd in de weer met z’n lichaam, een echte prof. Maar bij ons was hij natuurlijk wel de aanvoerder, de man, het middelpunt. Tegenslagen horen bij de sport, volgens mij is dat een onderdeel van je ontwikkeling om weer op te krabbelen”, aldus Eenhoorn, die ook wel begrip kan opbrengen voor Ajax. Ik snap Ajax wel, hoe zij het aanpakken. Ik zou op dit moment precies hetzelfde doen.”

Wil je voorspellingen doen en inzetten op de wedstrijden uit de competitie, lees dan ook wedden op Eredivisie.

Back To Top