Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: Anwar El Ghazi ruilt Ajax in voor OSC Lille

Kennelijk is de breuk tussen Anwar El Ghazi en Ajax-trainer Peter Bosz toch nooit meer geheeld na hun aanvaring van eind 2016. De buitenspeler trekt het Ajax-shirt namelijk niet meer aan en is binnenkort te bewonderen in het eveneens roodwitte tenue van Lille in Frankrijk.

De 21-jarige El Ghazi werd eind oktober teruggezet naar Jong Ajax. Aanleiding was een incident tijdens de training op De Toekomst, waar hij, zo gaan de geruchten, een duw uitdeelde aan Bosz.

Transfer Anwar El Ghazi

Ook voegde hij de trainer toe dat hij een voorkeursbehandeling zou geven aan de nieuwe spelers die in de zomerstop waren gehaald.

Bij Jong Ajax presteerde El Ghazi erg sterk en op 4 december was hij daarom alweer terug in de selectie van de hoofdmacht. Hij pikte die maand nog een goaltje mee in de Europa League tegen Standard Luik en kwam vorig weekend tegen FC Utrecht nog 73 minuten in actie. Maar toen al ging het verhaal dat El Ghazi zijn speeltijd vooral te danken had aan de absentie van Bertrand Traore, die in Gabon is vanwege de Afrika Cup.

Roda JC in handen van Korotaev

Onverwacht nieuws vanuit Kerkrade: de plaatselijke trots Roda JC wordt het speeltje van Aleksei Korotaev. Dat is een Zwitserse zakenman met Russische roots. Hij stelt de club financiële middelen in het vooruitzicht om deze winter nog spelers aan te trekken. Waar hebben we dat ook alweer vaker gehoord?

Algemeen directeur Wim Collard zegt dat hij zijn huiswerk goed heeft gedaan. Toestanden als bij ADO Den Haag zullen Roda niet gaan plagen. “We kennen het fenomeen Wang-angst en de verhalen rond een investeringsfonds als Doyen”, aldus Collard. Hij wil niet bekendmaken hoeveel de vanuit Dubai opererende Korotaev neertelt voor een meerderheid van de aandelen. Wel is volgens hem de betaling al binnen.

Passie Roda JC

De redder zelf zegt: “Het enthousiasme en de passie van de mensen bij Roda en de directie in het bijzonder heb ik vanaf de eerste minuut super gewaardeerd en heeft me het gevoel gegeven bij de juiste club te zijn beland om mijn ambities te verwezenlijken.”

Er is verder niet zoveel bekend over Korotaev. Zakenblad Quote meldt dat hij de oprichter is van de investeringsbank AK Investment Holding. De Zwitser heeft (vooralsnog) geen behoefte aan bestuurlijke invloed in de club.

Wedden op de Eredivisie

Weet Roda JC zich dankzij de nieuwe suikeroom uit de degradatiezone te spelen? Bookmaker 888Sport denken van niet en zetten slechts 1.10 op de vraag of Roda bij de onderste drie belandt. Denk je dat Roda wel boven Willem II eindigt, pak dan de notering van 6.00. Zie hier meerdere voorspellingen: wedden op Eredivisie.

Back To Top