Ga naar hoofdinhoud
Trainer Vitesse Peter Bosz weg - Eredivisie nieuws Getty

Eredivisie nieuws. Plots is Vitesse beroofd van zijn hoofdtrainer. Peter Bosz sluit direct aan bij Maccabi Tel Aviv, de succesvolste club uit Israël. De overstap komt zeer onverwacht en lijkt zo op het eerste oog geen promotie voor de 52-jarige Bosz.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

Eredivisie meer allure

De Eredivisie wordt in de afgelopen jaren weliswaar links en rechts ingehaald door de competities van andere landen, maar heeft nog wel meer allure dan de Israëlische “Ligat Ha’Al”. Daarnaast biedt Vitesse schijnbaar voldoende groeimogelijkheden. De Arnhemmers staan halverwege de Eredivisie vijfde, met slechts twee punten minder dan nummer vier Heracles.

Twee zaken hebben de Vitesse trainer over de streep getrokken. De spil in de opmerkelijke trainerstransfer is Jordi Cruijff, zoon van Johan en technisch directeur van Maccabi Tel Aviv. Hij zegt meerdere keren aangeklopt te hebben bij Bosz. Tijdens die contacten ging het perspectief van de club bij Bosz leven. Ten tweede erkent de Apeldoorner dat de Israëliërs een aantrekkelijk salaris boden.

Peter Bosz verwacht dat hij tijdens de aankomende periode in Tel Aviv niet vergeten zal worden door Nederlandse clubs. Hij ziet het uitstapje naar het Midden-Oosten als een investering in zijn verdere loopbaan. “Ik denk dat het goed is om in het buitenland te werken, het verbreedt je horizon”, zegt hij tegen de NOS. En over eventuele belangstelling voor hem van de ‘grote drie’: “Als ze iets willen, kunnen ze me ook in Israël ophalen.”

Ajax in Turkije

In het Turkse Belek bereidt Ajax zich voor op de tweede seizoenshelft, waarin de landstitel het enige doel is. Trainer Frank de Boer constateert tevreden dat zijn selectie gretig en fit oogt, en klaar is voor de titelstrijd met PSV en Feyenoord. Zijn enige wens is een extra spits aantrekken, ter vervanging van en als sparringpartner voor Arek Milik.

De Boer beseft dat spitsen die zowel als aanspeelpunt als afmaker kunnen fungeren, niet voor het oprapen liggen. Het kaliber aanvaller dat Ajax wenst in te lijven, laat eigenlijk de Eredivisie al vele jaren links liggen. Daarom richt de trainer zijn blik ook op de jeugdopleiding. Twee jongelingen, die nog nooit speeltijd kregen in Ajax, mogen mee naar Belek: Abdelhak Nouri en Kasper Dolberg.

Forceert Hakim Ziyech een transfer?

Het is een beproefd middel voor spelers die hun club willen verlaten. Gaat dat proces niet snel genoeg, dan geef je het een verbaal zetje. Dat lijkt Haim Ziyech van FC Twente te hebben gedaan. De creatieve aanvallende middenvelder gaf een interview aan de Volkskrant, waarin hij de vloer aanveegt met de directie, de supporters, de trainer en zijn medespelers.

De clubleiding laat zuinigjes weten dat het vraaggesprek ze “niet blij” maakt. Ziyech heeft ondertussen heel wat uit te leggen tijdens het trainingskamp van FC Twente in het Spaanse San Pedro del Pinatar.

Eredivisie Nieuws

Back To Top