Ga naar hoofdinhoud
Arek Milik Ajax Programma Eredivisie vi

Eredivisie nieuws. De Eredivisie winterstop is aangebroken. Voor de voetballers is dat geen periode om te schransen en feesten. Lijf en leden moeten natuurlijk begin 2016 nog steeds tiptop in orde zijn. Onder meer Ajax, PSV en Feyenoord zoeken zonnigere oorden op voor een trainingskamp.

Uitslagen en Speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016.

Ajax naar Turkije met Donny van de beek

Ajax gaat bijvoorbeeld op 4 januari naar Turkije, waar het een oefenpotje heeft gepland met Hamburg. Trainer Frank de Boer heeft onder meer vier jongelingen aangewezen voor de trip: Donny van de Beek, Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri en Kasper Dolberg. Nu de discussies bij Ajax zo hoog oplopen over het “plan Cruijff”, dat kennelijk niet meer zo mag heten nu de naamgever zijn handen er af heeft getrokken, zal De Boer willen bewijzen dat er wel degelijk toptalenten doorkomen.

Arek Milik hogere goal productie

Spits Arek Milik hoort ook bij de 22-koppige selectie die afgebeuld gaat worden in Turkije. De Pool beseft dat hij zijn goalproductie wat op moet zien te voeren, maar ziet ook in dat de speelwijze van Ajax als gevolg heeft, dat de goals wat evenwichter worden verspreid over centrumaanvallers en aanvallende middenvelders. “Zoals Viktor Fischer, Anwar El Ghazi en Davy Klaassen”, stipt hij aan tegenover de site van Ajax. “Dat is ideaal, al is het voor mij lastig in te schatten op hoeveel doelpunten ik ga eindigen.”
Lees ook: Programma Ajax

PSV tegen Feyenoord na winterstop

PSV-trainer Phillip Cocu heeft een makkelijk middel om zijn mannen tijdens de winterse trainingen alert te houden. PSV gaat in 2016 namelijk van start versus een prikkelende tegenstander: Feyenoord. “De eerste wedstrijd meteen tegen Feyenoord, dat is ook wel mooi”, meent Cocu tegenover de NOS. “Dan moeten we meteen scherp zijn. Die wedstrijd kan bepalend zijn wie er kampioen gaat worden.”

Feyenoord in Portugal met Justin Bijlow

Feyenoord strijkt neer in Portugal en ook de Rotterdammers hebben een paar broekies in de selectie: Justin Bijlow, Gustavo Hamer en Rick van der Meer. Debuterend trainer Giovanni van Bronckhorst hoeft zich niet te schamen voor de derde plek van zijn ploeg. Het is de beste eerste seizoenshelft van Feyenoord in acht jaar.

Hoe bevalt het hoofdtrainerschap hem? “Ik heb in het ritme moeten groeien, maar op dit moment gaat dat heel goed”, vertelt hij aan VI. “Daarbij speelt natuurlijk ook mee dat ik een gevoel bij de club heb. Ik ken Feyenoord van kleins af aan, van F-pupil tot hoofdtrainer.”

Back To Top