Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: Ajax en PSV mogelijk veel de markt op

Het gat met Feyenoord is nog niet onoverbrugbaar, maar Ajax en PSV willen in de winter hun selectie mogelijk verversen om de titelstrijd verder aan te gaan.

PSV anticipeert op transfers

Het meest nijpend is natuurlijk de situatie voor PSV. De landskampioen van de afgelopen twee seizoenen lijkt het voorlopig te moeten doen met de Johan Cruijff Schaal als enige prijs dit seizoen. Want de Eindhovenaren liggen uit de Champions League, misten plaatsing voor de Europa League, vlogen eerder al uit de KNVB Beker en staan liefst acht punten achter op Feyenoord in de Eredivisie.

Maar in plaats van aankopen, is Phillip Cocu meer bezig met verkopen. Of beter gezegd: de vrees ervoor. In de media wordt onder meer gesproken over Luciano Narsingh, Florian Jozefzoon en Simon Poulsen.

“Ja, ik denk dat het zou kunnen. Meestal gebeurt er in de winter wat minder, maar als een aantal clubs het in gang zetten, dan zie je vaak dat er meer volgen. En dan zou het niet onlogisch zijn dat er bij ons spelers in beeld komen en dat eraan getrokken gaat worden. We moeten zorgen dat we daarop kunnen anticiperen.” Anderzijds laat Cocu weten dat hij vooral een speler wil aantrekken als het een goede deal is.

Onvrede sluipt in ‘dissidenten’ Ajax

De nummer twee van de Eredivisie, Ajax, speelt nog op drie fronten mee voor de prijzen. Maar in Amsterdam lijkt het soms wel op muiterij tegen ‘kapitein’ Peter Bosz. Inmiddels lijkt Anwar El Ghazi weer meer op zijn oude ik, maar bij Nemanja Gudelj blijft het negatief nieuws. Peter Bosz blikte deze week nog eens terug op de hele affaire. “Dat heeft me heel erg verbaasd, een speler die zegt ‘ik kan het niet meer opbrengen’. Mijn eerste reactie was direct: dit kan ik niet accepteren”, aldus Bosz over Gudelj, die niet kon leven met een reserverol.

“Toen hij terugkwam, zijn Hennie Spijkerman en ik opnieuw met hem gaan zitten. We hoopten dat hij er anders tegenaan zou kijken, maar hij dacht er nog exact hetzelfde over. Ik heb hem nog gewaarschuwd. Voor de reacties van buitenaf, voor andere clubs, die dit gedrag zien. Maar hij was gedecideerd.” Voor Ajax en Gudelj lijkt een vertrek van de Servische Nederlander het beste. Southampton en Zenit Sint-Petersburg zouden wel interesse hebben in de voormalig speler van NAC en AZ.

Jaïro Riedewald verwacht meer van Ajax

Een speler die de Ajax-cultuur van binnenuit kent, is Jaïro Riedewald. Vanaf zijn elfde al in de jeugd en op zijn zeventiende debuterend in het eerste. Dit seizoen valt hij vaker buiten de boot dan verwacht, ondanks zijn geweldige statistieken. “Het is gewoon frustrerend dat ik niet speel, zeker omdat het redelijk gaat. De trainer belooft je verschillende dingen, ik kan op meerdere posities uit de voeten en dan speel je toch niet. Dan vraag je bij jezelf af waar het aan ligt en of het allemaal nog wel klopt.”

Riedewald vindt steun niet alleen bij familie en vrienden, maar ook bij andere ontevreden spelers. “Ik heb veel gesproken met Kenny Tete, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi. Zij gaven me ook het advies om mensen op te zoeken die veel voor me betekenen. Dan hoorde ik bijvoorbeeld van ze dat ik genoeg talent en potentie had, waardoor ik weer wist dat ik er altijd voor moet blijven gaan.”

Het is voor Ajax nu in de winter afwachten wie trouw blijft aan kapitein Bosz, en wie het schip verlaat.

Back To Top