Ga naar hoofdinhoud
Uitslagen Eredivise Feyenoord winnaar voorspellingen goksites Getty

Op zondag 2 april vindt De Klassieker (Ajax tegen Feyenoord) plaats. We tellen af naar de cruciale wedstrijd met nieuwtjes rond de betrokken clubs.

Als we op de beurswaarde van het aandeel Ajax af moeten gaan, zit de Amsterdamse club in een dalende lijn. Op maandag nam de waarde af met ruim twee procent, waardoor een van de lagere standen van dit jaar is bereikt. Misschien hangt het samen met de blunder van Ajacied De Ligt, die de nederlaag van Oranje tegen Bulgarije inluidde.

Davinson Sanchez naar Barcelona?

Misschien ook is er samenhang met de geruchten dat verdediger Davinson Sanchez spoedig zou kunnen vertrekken. De Colombiaan is nog maar enkele maanden geleden neergestreken in onze hoofdstad, maar volgens onder meer de Catalaanse krant Sport heeft FC Barcelona interesse in de defensieve kracht. In 35 optredens voor Ajax kwam hij tot vier goals en een assist. Volgens de site Transfermarkt is zijn marktwaarde explosief gestegen: van een half miljoen naar 7,5 miljoen euro. Kassa!

Fijn nieuws is dan weer dat Joël Veltman zijn overeenkomst bij Ajax lijkt te gaan verlengen. Momenteel loopt zijn contract af in de zomer van 2018, volgend jaar dus, en dat is een situatie die Ajax zoals bekend totaal niet zint. In het verleden werden spelers die niet bij wilden tekenen dan genadeloos op de bank gezet. Ook als hij liever wil vertrekken is het dus ook in het eigen belang om bij te tekenen, zodat hij in elk geval in de etalage blijft staan.

Feyenoord: nieuwe hoofdsponsor

Ook bij Feyenoord is er financieel nieuws te melden. Journalist Mikos Gouka laat via Twitter weten dat de Rotterdamse club een nieuwe hoofdsponsor heeft gestrikt. Een naam is nog niet geopenbaard, wel is uitgelekt dat het een Nederlands bedrijf betreft en dat het sponsorbedrag in dezelfde orde van grootte ligt als de huidige deal met Opel.

Ook mogen Feyenoordfans nog steeds hopen op een terugkeer van Robin van Persie. Hij is geen vaste waarde geworden bij het Turkse Fenerbahçe en drukt daar zwaar op de begroting. Daar verdient hij 5,7 miljoen euro per jaar. Feyenoord zal dus wel diep in de buidel moeten tasten om de topscorer aller tijden van Oranje te verleiden. Turkse media beweren dat Robin het ook wel voor twee miljoen wil doen.

Back To Top