Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: Rick Karsdorp van Feyenoord naar AS Roma

De spelers van Feyenoord staan in de picture. Geen wonder: de Rotterdammers maken in de Eredivisie een bijzonder sterke reeks door. Buitenlandse scouts hebben weer een reden om de Kuip te bezoeken. Een groot deel van hen komt voor verdediger Rick Karsdorp. AC Milan lijkt bereid om te portemonnee te trekken.

Woensdagavond rapporteerden enkele Italiaanse media dat naast Milan ook Napoli interesse heeft in Karsdorp. Naar verluidt heeft Napoli 15 miljoen euro voor de vleugelverdediger over. Milan kan daar wellicht overheen gaan, want de Rossoneri zijn opgekocht door het Chinese Suning Grou en zitten daarom aardig in de slappe was.

Het is in dit soort situaties altijd lastig om geruchten van werkelijke interesse te scheiden. Feit is dat de buitenlandse scouts nu al tien duels op rij plaatsnamen in hun Kuipstoeltje. Daar zaten ook lui tussen van Manchester United, Arsenal en Bayern München. Laatstgenoemde club zoekt een vervanger voor Philip Lahm.

PSV: Cocu blijft

In de boze wereld van het topvoetbal wordt het trainers niet vaak vergeven als ze het ene jaar kampioen worden en het andere jaar al ruim voor tijd hun titelprolongatie kunnen vergeten. Dat is nu bij PSV het geval. Toch lijkt Phillip Cocu niet voor zijn baan te hoeven vrezen.

Technisch manager Marcel Brands is helder: “De positie van Cocu is voor ons geen issue. Er is geen paniek of onrust bij PSV”. Hij probeert een middenweg te zoeken tussen naar het allerhoogste streven, en erkennen dat in sommige jaren de concurrentie dat simpelweg net wat beter doet. “Ik vind nog steeds dat wij een kampioenswaardige selectie hebben, maar dat vinden ze bij Feyenoord en Ajax van hun eigen selectie ook.”

Heerenveen: boete als Martin Ødegaard niet speelt?

Spaanse media melden dat Heerenveen een boete moet betalen, als de van Real Madrid gehuurde tiener Martin Ødegaard niet meespeelt. De krant El Confidencial heeft het over een straf van 40.000 euro per duel.

Algemeen directeur Luuc Eisenga laat via Twitter weten dat het onzin is. “Jurgen Streppel bepaalt de opstelling, niemand anders – geen sprake van dergelijke boetebepalingen.”

Wedden op de Eredivisie

Zal Ødegaard komend weekend tegen Go Ahead Eagles zijn eerste goal maken voor Heerenveen? Bookmaker 888sport zien het niet gebeuren en zetten een goal van de Noor op @3.60.

Back To Top