Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Naam Van Persie blijft rondzingen bij Feyenoord

Er komt maar geen duidelijkheid over de eventuele komst van Robin van Persie naar Feyenoord. De speler en de club houden de lippen stijf op elkaar en misschien speelt er ook helemaal niets. Maar het lijkt er in elk geval wel steeds sterker op dat RvP niet meer welkom is bij Fenerbahce.

Toegegeven, we baseren ons op geruchten en niet op officieel bekrachtigde feiten, maar hier komt het: ‘Fener’ wil Hatem Ben Arfa van Paris Saint-Germain losweken. En een van de lokkertjes die de middenvelder zijn voorgehouden is dat hij shirtnummer 10 mag dragen. Op wiens rug prijkt dat geval momenteel? Inderdaad: de topscorer aller tijden van Oranje. En zo’n gewild nummer geef je alleen weg als de drager in kwestie ook weg moet.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Boëtius hoopt op komst Van Persie

Jean-Paul Boëtius, deze zomer na twee jaar teruggekeerd bij Feyenoord, hoopt dat Van Persie zijn voorbeeld gaat volgen. “Ik heb Robin meegemaakt bij het Nederlands elftal en hij heeft uitzonderlijke kwaliteiten en veel ervaring”, zegt hij. “Zijn touch is magisch. Echt, zijn linkerbeen is magisch.”

Trainer Giovanni van Bronckhorst brengt niet heel veel verheldering aan wat betreft de stand van zaken. “Robin moet zelf willen, Fenerbahce moet erin meegaan, dus het is niet zo makkelijk als veel mensen denken”, zegt hij, daarmee suggererend dat een van die twee niet meewerkt. “Maar uiteindelijk zal het voor ons een welkome aanwinst zijn”, sluit hij hoopvoller af.

Clubicoon Willem van Hanegem vindt het allemaal niet zo nodig. “Kuyt heeft een bepaald karakter, Van Persie niet”, aldus de Krommer, doelend op de terugkeer van Dirk Kuyt in 2015. “Hij kan de mooiste dingen doen, maar als het niet loopt, vliegt hij er niet op. Dat heeft Kuyt wel. Dat is het grootste verschil.”

ADO Den Haag heeft eerste prijs al binnen

Prijzen pakken is geen gewoonte voor ADO Den Haag. Als het in eigen land niet lukt, dan maar uitwijken naar China. Dit weekend greep de Haagse ploeg aldaar de China Trophy door Beijing Enterprises te verslaan met 2-1. De deelname hangt natuurlijk samen met de overname van de club door een Chinese onderneming. Ondanks de moeizame samenwerking die Wang Hui heeft met de directie van ADO en de Haagse politiek, was de ondernemer bereid om de trofee uit te reiken.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspelling Eredivisie

Zal Van Persie inderdaad neerstrijken in Rotterdam? Dat zou de productie van de club een grote boost geven. Momenteel denkt bookmaker Mr Green dat Ajax de meeste goals gaat maken: @1.75, gevolgd door @2.50 voor PSV en @3.00 voor Feyenoord.

Back To Top