Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie voorspellingen Feyenoord spelers bookmakers Getty

De achternaam De Jong is oververtegenwoordigd in het transfernieuws. Siem de Jong gaat naar Ajax, Nigel de Jong waarschijnlijk niet meer en Luuk de Jong vertrekt bij PSV.

Maar liefst zeven jaar speelde Siem de Jong bij Ajax, tussen 2007 en 2014. Het leverde hem tussen 2010 en 2013 ook nog eens zes interlands op voor Oranje. In de zomer van 2014 ging hij naar de Premier League, naar Newcastle United voor 10 miljoen euro. Maar het werd nooit het buitenlandse avontuur waarvan hij had gedroomd. In twee jaar kwam hij tot slechts 22 competitiewedstrijden, waarvan veel invalbeurten. Ook deels door blessures.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Siem de Jong keert terug bij Ajax

PSV verloste hem vorig seizoen tijdelijk van Newcastle United, door hem te huren. Nu komt zijn oude liefde bij hem terug, en andersom. Het is niet bekend hoeveel Ajax heeft betaald. Door de terugkeer van De Jong heeft trainer Marcel Keizer meer diepgang op het middenveld en een opvolger voor Davy Klaassen, die op zijn beurt in 2014 Siem de Jong leek op te volgen.

De 28-jarige De Jong zelf is in de wolken. “Het voelt als thuiskomen. Ik hoop net zo hard te kunnen werken als vroeger om beter te worden en hopelijk weer kampioen te worden.”

Nigel de Jong mogelijk afgeketst bij Ajax

Er werd al gesproken over een middenveld van driemaal De Jong bij Ajax: want naast Frenkie de Jong en Siem de Jong zou mogelijk ook Nigel de Jong een Ajax-shirt kunnen gaan aantrekken.

De 32-jarige verdedigende middenvelder verliet Ajax in 2006 na vier seizoenen en kwam na onder meer Hamburger SV, Manchester City en AC Milan vorig jaar bij Galatasaray terecht. Maar De Telegraaf meldt nu dat Ajax denkt Nigel de Jong niet meer nodig te hebben.

Luuk de Jong vandaag of morgen weg bij PSV

De derde De Jong in het transfernieuws hoopt snel zijn slag te slaag. Luuk de Jong is zijn basisplek bij PSV kwijt en lijkt al een week lang te vertrekken naar Bordeaux in de Franse Ligue 1.

Om de een of andere reden is de transfer nog niet afgerond. PSV hoopt zo’n zeven miljoen euro te ontvangen voor De Jong. De Eindhovenaren zoeken niet een vervanger voor de spits, maar willen wel het geld gebruiken voor andere versterkingen.

Hot: Kunstgras in Eredivisie

Afgelopen weekend was het weer onderwerp van een verhitte discussie: kunstgras. Klaas-Jan Huntelaar klaagde over brandende voeten door het veld van VVV-Venlo, en bij Heracles Almelo – Excelsior raakten Brandley Kuwas en Stanley Elbers flink geblesseerd door de ondergrond. Er wordt nu een speciale werkgroep samengesteld die aan een voorstel gaat werken, waarover de 34 clubs uit het betaald voetbal gaan stemmen.

Jacco Swart, directeur van de Eredivisie CV, wil snel actie zien. “Er hoeven niet eerst zaken te worden onderzocht. Er zijn al heel veel onderzoeken gedaan. De feiten liggen er allemaal wel, het is nu zaak om tot een oplossing te komen. De urgentie wordt nu meer dan ooit gevoeld. Het is nu eerst zaak om een goede werkgroep te formeren, waarin alle betrokken partijen zich goed vertegenwoordigd zien. Vervolgens kan er snel gewerkt worden aan een voorstel.”

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Voorspellingen Eredivisie

Na de interlandweek gaat de Eredivisie weer verder. Koploper Feyenoord gaat op het kunstgras van Heracles Almelo op zoek naar zijn vierde zege op rij. Bookmaker Mr Green geeft mooie odds van 1.49 op winst van Feyenoord. PSV krijgt zelfs een iets hogere 1.55 op winst uit tegen Heerenveen, terwijl Ajax thuis op 1.23 staat tegen PEC Zwolle.

Wedden op de Eredivisie maakt iedere wedstrijd veel spannender. Wij gaan voor een 1-2 zege van Feyenoord op het nepgras in Almelo. Het noteert een lekkere 8.50. Zet een tientje in en je pakt 75 euro winst!

Back To Top