Ga naar hoofdinhoud
sc Heerenveen - PSV Eredivisie: Oppassen voor Phillip Cocu Getty

De Eredivisie is de afgelopen tijd weer redelijk leeggeplukt. Dat hebben Feyenoord, PSV en Ajax gemerkt. Dus moeten de technisch directeuren volop aan de bak.

Ajax verloor met Jaïro Riedewald, Kenny Tete en Heiko Westermann al drie verdedigers. “We hebben gewoon concurrentie nodig”, stelt Keizer. “Het gaat om aantallen. Om een heel jaar om de prijzen te spelen, heb je een brede selectie nodig.” De Amsterdammers hopen snel NK Osijek-verdediger en Kroatisch international Mateo Barac binnen te halen. De rechtsbackpositie lijkt in elk geval gevuld met de 21-jarige Luis Orejuela, een Colombiaan die voor 3,6 miljoen euro overkomt uit zijn thuisland.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ook op het middenveld moet technisch directeur Marc Overmars aan de slag. Davy Klaassen is naar Everton vertrokken en iedereen kent de situatie van Abdelhak Nouri. Ook de geruchten rondom Hakim Ziyech en Liverpool helpen natuurlijk niet in de zekerheid van een goede selectie voor Keizer. Hij heeft dan ook veel contact met Overmars. “Bang is een groot woord, maar het is zeker niet de bedoeling dat er nog spelers weggaan. Ik wil dat iedereen blijft.”

PSV moet verkopen voor inkomsten

Een jaar of zes geleden moest de gemeente Eindhoven met een deal van 48 miljoen PSV uit de brand helpen, omdat PSV altijd Champions League-voetbal had begroot. Nu is PSV voorzichtiger geworden met de begroting, maar het mislopen van de Europa League had natuurlijk niemand verwacht. Directeur Toon Gerbrands zegt dat er nog steeds een gat in de begroting is, ondanks de verkoop van Davy Pröpper aan Brighton & Hove Albion.

“We maken al onze begrotingen altijd op Europa League-niveau, waarbij we ervan uitgaan dat we in de groepsfase terechtkomen. Dat is dit jaar niet het geval. Dat levert minder inkomsten en recettes op. Als je dat bij elkaar optelt is het ongeveer vijf miljoen euro dat je misloopt.” Maar de verkoop van Pröpper – voor 13 miljoen – ligt daar niet aan, aldus Gerbrands. “Wij hebben altijd gezegd dat als er voor spelers de hoofdprijs wordt geboden, we daarover willen praten. Ook als we hadden gewonnen, was de transfer van Pröpper er gekomen.”

PSV en Cocu gunnen Luuk de Jong een transfer

De Eindhovense club heeft al veel spelers verkocht, maar heeft er nog een aantal die interesse genieten uit het buitenland: Jeroen Zoet, Adam Maher, Santiago Arias en Luuk de Jong. Onder meer het Crystal Palace van Frank de Boer zou wel oren hebben naar spits De Jong, die vorig seizoen niet op zijn best was in Eindhoven.

Trainer Phillip Cocu is bereid om mee te denken met wat de 26-jarige Luuk de Jong nog in zijn toekomst ziet. “Hij zit met een jaar waarin het niet lekker is gelopen en heeft revanchegevoelens. En ik moet zeggen dat hij op de trainingen een superscherpe indruk maakt. Luuk is hier nog, maar als er een optie komt voor hem die interessant is, dan kan ik mij voorstellen dat hij daar open voor staat. En dan zullen wij als club ook luisteren en meedenken.”

Doe je Johan Cruijff Schaal voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie

Aankomende vrijdag begint de Eredivisie al aan het seizoen 2017/18. Zaterdag trapt PSV zijn seizoen af tegen AZ. De Eindhovenaren hebben bij bookmaker Mr Green odds van 1.40 om te beginnen met winst, AZ noteert 6.75. Ajax speelt later op de avond tegen Heracles en krijgt 1.44 op winst, tegen 6.75 op een stunt voor de club uit Almelo.

Back To Top