Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Keert Wesley Sneijder niet maar Van Persie wel terug? Getty

Komen Wesley Sneijder en Robin van Persie wel of niet terug naar de Eredivisie? De veteranen en Oranjelegendes worden al een tijdje in verband gebracht met respectievelijk FC Utrecht en Feyenoord.

De kansen dat Sneijder terugkeert lijken te slinken, maar rondom Van Persie nemen ze toe.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Wesley Sneijder te duur

Het lijkt er op dat Wesley Sneijder zijn heil gaat zoeken in de Amerikaanse Major League Soccer. De middenvelder wordt al een tijdje in verband gebracht met Los Angeles FC, een team in oprichting dat in 2018 debuteerde in de MLS. Tot die tijd wil de contractloze speler zijn fitheid en wedstrijdritme op peil houden. Waarom zou hij dat niet een tijdje doen in de Domstad, waarin hij is geboren?

Maar zo eenvoudig is het allemaal niet. Sneijder en anders zijn zaakwaarnemer is zich bewust van de commerciële waarde van Nederlands recordinternational. Zijn voormalige Turkse werkgever betaalde zo’n 5 miljoen euro bruto per jaar. Dat is dus gelijk het hele jaarlijkse spelersbudget van FC Utrecht. Het zou tot te veel scheve gezichten in de kleedkamer leiden als er ineens een grootverdiener binnenstapt die tien keer meer salaris eist (en krijgt) dan de rest.

In de afgelopen dagen is geprobeerd om constructies te realiseren om een ‘laag’ basissalaris aan te vullen, zoals tekengeld, aandelen of bonussen. Utrecht-watchers melden dat het brainstormen tot niets heeft geleid.

Van Persie buiten selectie Fenerbahce, terug naar Feyenoord?

Moeten we dan maar hopen op een comeback van Robin van Persie bij Feyenoord? De topscorer aller tijden van Oranje is niet opgenomen in de selectie van Fenerbahce voor het treffen met Sturm Graz voor de Europa League. Diverse Turkse media melden dat Fener al voorsorteert op een mogelijk vertrek van RvP door te polsen of Samuel Eto’o wil komen. Wel is er een belangrijk verschil met de situatie-Sneijder, want Van Persie heeft nog een contract. Wel maakte hij vorig jaar in de competitie maar 1.335 minuten terwijl hij in Rotterdam (mits fit) toch op veel meer speeltijd zal kunnen rekenen.

Feyenoord wil in elk geval Steven Berghuis inlijven. Vorig jaar werd de buitenspeler geleend van Watford en de Rotterdammers zien zo’n overeenkomst weer zitten. Of anders een aankoop, wat een serieuze optie is als Watford inderdaad zoals de geruchten luiden Liverpoolspeler Lazar Markovic aantrekt.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Johan Cruijff Schaal

Op 5 augustus begint het seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal: Feyenoord tegen Vitesse. Feyenoord staat bij bookmaker Mr Green op @1.40, gelijkspel op @4.75 en Vitesse op @7.25.

We tippen en hopen op een vermakelijke opener met minstens drie goals; over 2,5 goals noteert @1.60.

Back To Top