Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen PSV Eredivisie: Maar twee keer had PSV meer punten na 23 duels Getty

Eredivisie 2017-2018. De Nederlandse voetbalcompetitie heeft twee derde afgerond en PSV gaat dat laatste derde deel in met 61 punten uit 23 duels. Dat is een zeer hoog aantal als je bedenkt dat er maximaal 69 punten behaald konden worden. Slechts twee keer eerder hadden de Brabanders na 23 speelronden meer punten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV kampioen Eredivisie?

Hoe liepen die twee keer af? In het legendarische seizoen 1987-1988 had PSV na 23 competitiewedstrijden al 63 puntjes vergaard, omgerekend naar het huidige systeem waarin een zege voor drie punten telt. En dat seizoen werd afgesloten met niet alleen de Europa Cup I maar ook de landstitel. Twee jaar daarvoor waren er in deze fase 62 punten op de ranglijst gezet en ook toen ging de kampioensschaal naar Eindhoven.

Maar dat het ook mis kan gaan werd in het seizoen 2010-2011 bewezen. Ook toen stond de teller na 23 duels stil op 61 punten, maar de klad kwam er gigantisch in en de laatste elf matches leidden tot een schamele zestien punten. PSV zakte weg naar plek drie. Zo’n implosie is eerlijkheidshalve ook nu niet ondenkbaar, want PSV wint wel erg vaak met maar één goal verschil en maakt geen dominante indruk.

Michel Kramer gaat naar Sparta

Maandag trainde Michiel Kramer nog mee met Telstar, een paar uur later werd wereldkundig gemaakt dat de aanvaller een contract had getekend bij Sparta. Het was hoe dan ook onmogelijk om nog langer bij Feyenoord te blijven. Na een paar incidenten, met als apotheose die keer dat hij in de rust smulde van een broodje kroket, was hij niet langer gewenst bij de landskampioen.

“Iedereen zegt dat ik dat bewust deed om een breuk te forceren, maar dat is niet zo. Dan had ik wel iets anders gedaan”, verklaart Kramer. “Het is gewoon een broodje.” En zo is het. Feyenoord heeft nooit adequaat uitgelegd wat nou zo verschrikkelijk slecht is aan een broodje kroket. Het vlees in een kroket bestaat vooral uit paardenvlees en dat is minder vet dan rundvlees. Ook bevat het minder verzadigd vet dan kaas. De energie-inhoud, gemeten in kca per 100 gram, is vergelijkbaar met een broodje kaas.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie? We kunnen er helaas niet op wedden of Michiel Kramer dit weekend gezellig met Dick Advocaat in de dug-out van Sparta een paar broodjes kroket verorbert. Wel of hij uit tegen FC Twente gaat scoren en de notering daarvoor is 3.20 of zelfs 7.50 als hij de eerste treffer maakt.

Back To Top