Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie voorspellen kampioen Feyenoord mikt op structurele terugkeer Getty

Feyenoord staat weer aan de top van het Nederlandse voetbal. Voor het eerst deze eeuw en dus ook dit millennium is de club kampioen van Nederland. Het volgende doel is natuurlijk om niet weer zo’n lange pauze te laten vallen.

Vice-aanvoerder Karim El Ahmadi was een van de dragende spelers van Feyenoord. Zo groot was zijn invloed, dat het Legioen het hart vasthield toen hij na de winterstop een paar duels absent was wegens deelname aan de Africa Cup.

Karim El Ahmadi – kampioen Feyenoord

De schade viel gelukkig mee, al draaide Feyenoord onmiskenbaar beter toen de dynamo op het middenveld was teruggekeerd. “Door de bekerwinst vorig seizoen wilden we meer”, zei El Ahmadi, middenin het feestgedruis op de Coolsingel. “En ook als je hier nu staat, geeft dat kracht om volgend jaar weer voor de prijzen te gaan. Een club als Feyenoord moet dat structureel willen.”

Van groot belang is natuurlijk of Dirk Kuyt van plan is bij Feyenoord te blijven en of die gevoelens wederzijds zijn. Al bij zijn terugkeer in 2015 kon hij de eretitel “Mister Feyenoord” dragen, maar na zijn hattrick in de kampioenswedstrijd tegen Heracles zal het vermoedelijk standbeelden van Kuyt gaan regenen. Echter vanaf februari werd hij regelmatig op de bank gezet waardoor El Ahmadi dus dikwijls de aanvoerdersband mocht dragen.

Dirk Kuyt en Giovanni van Bronckhorst

“Ik ga snel met Feyenoord om tafel. Geen probleem”, zegt de Katwijker desondanks. “Feyenoord is sowieso mijn club, dat zal nooit verdwijnen.” Wellicht kan hij een traject richting het trainerschap opstarten en onderwijl zijn minuten blijven maken, al is hij inmiddels wel 37 jaar.

En natuurlijk zal het Legioen ook vurig wensen dat trainer Giovanni van Bronckhorst aanblijft en aan zijn derde volle seizoen begint. Begin 2016 leek zijn aanblijven nog aan een zijden draadje te hangen. Nu is hij de grote redder. “Als speler is het nooit gelukt om kampioen van Nederland te worden, dat ben ik nu als trainer wel en daar ben ik heel trots op”, zegt Gio.

Topscorer Eredivisie

Er was ook nog een individueel succesje. Nicolai Jorgensen maakte 21 goals in de eredivisie voor Feyenoord en is daarmee de topscorer van de eredivisie geworden. Ricky van Wolfswinkel werd namens Vitesse met twintig goals tweede.

Voor degenen die nog een voetbal voorspelling willen doen, staan er bij 888Sport nog diverse weddenschappen op de play offs klaar. Succes!

Back To Top