Ga naar hoofdinhoud
Uit Jürgen Locadia zijn emoties uit frustratie? Getty

Vervelend voor Jürgen Locadia dat er zoveel camera’s langs de voetbalvelden staan. Maar nog vervelender voor Denzel Dumfries dat hij door Locadia werd bespuugd. De KNVB onderzoekt momenteel het incident.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

PSV speelde afgelopen weekend tegen Heerenveen en verloor met 2-0. Dat wekt natuurlijk frustraties op bij PSV, dat toch al niet lekker aan het seizoen is begonnen en in no time al twee treffers om de oren kreeg. De frustraties kwamen er op verschillende manieren uit. Zo kwam Hirving Lozano in de 37e minuut met twee gestrekte benen inglijden op dezelfde Dumfries, al lijkt het er op dat de Mexicaan bij het afjagen van de bal klungelig uitgleed.

Voor smoesjes Locadia geen plaats

Maar voor Locadia zullen zulke smoesjes niet opgeld doen. Hij raakte in de 66e minuut verstrengeld met Dumfries in het hoekje bij de cornervlag. Locadia en Dumfries sprintten zij aan zij naar die plek, schouder aan schouder en met elk een hand om het middel van de ander. Dit was een potje vrij worstelen. Niet zozeer een strijd om de bal, maar een machovertoon van kracht.

Dumfries steekt zijn rechterknie een klein beetje omhoog en prompt gaat Locadia de lucht in. Dumfries zweeft mee, duikelt over de gebogen Locadia heen, die dan bijna een koprol maakt en knap over zijn opponent duikelt. Dumfries steekt zijn handen verontwaardigd in de lucht terwijl Locadia snel opstaat, een boze blik werpt op zijn plaaggeest, hem vernietigend aankijkt en een fluim loslaat. Beide teams worden gesponsord door energiebedrijven, maar dit was een staaltje negatieve energie.

Uit Locadia zijn emoties uit frustratie?

Maar is het zo gek dat Locadia zijn emoties op deze manier uit? De nummer 19 van PSV is namelijk ook een rapper. Afgelopen juni debuteerde hij met de single ‘Take Off’. En een ander woord voor rappen is spitten. En spit betekent weer spuug. Ook moest hij zelf deze zomer een teleurstelling slikken. Hij was akkoord met een ploeg in de Premier League, maar PSV blokkeerde een transfer.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Opzettelijk spugen Locadia lastig bewijsbaar

Nu is de vraag: hoe onderzoekt de KNVB deze zaak? Willen ze dat Dumfries zijn ongewassen shirt inlevert en worden de nieuwste DNA-technieken toegepast om de klodder te herleiden tot Locadia? Gaat een ploeg researchers met Locadia en Dumfries terug naar het Abe Lenstra Station om de balletscene opnieuw op te voeren? Zijn de beelden niet helder genoeg, of zat er ook een spuugje op de lens?

Back To Top