Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Goal en spel Joel Veltman uitstekend. Ajax koploper Eredivisie | Getty

Joël Veltman heeft zijn contract bij Ajax verlengd. De verdediger drukt daardoor transferspeculaties de kop in, al gaven hij en trainer Marcel Keizer eerder een signaal af door zijn benoeming tot aanvoerder.

De 25-jarige rechtsback had een overeenkomst tot na dit seizoen. Het is Ajax beleid om zulke aflopende contracten te verlengen of, indien de speler overbodig is, toestemming te geven om een andere werkgever te zoeken. Soms ook ligt een voetballers dwars: hij is wel basiskracht, maar wil niet bijtekenen. In zulke gevallen wordt hij rücksichtslos op de bank gezet.

Misschien beseft de verdediger ook dat een overtap naar de Europese top er momenteel toch niet inzit en heeft hij weinig trek in een ongewis avontuur bij een buitenlandse middenmoter. Hij zal eerst de naam hem vernoemde term ‘Veltmannetje’ moeten afschudden: verdedigende foutjes die ontstaan door onoplettendheid.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Steven Berghuis krijgt zijn zin: naar Feyenoord

Misschien is het een blijvende trend dat spelers van Oranje zich best graag bij een Eredivisieclub vestigen. Steven Berghuis werd bijvoorbeeld vorig seizoen door het Engelse Watford uitgeleend aan Feyenoord. Alle betrokken partijen waren daar kennelijk content mee. En nu hebben de Rotterdammers hem definitief aangekocht.

Het speelt voor Berghuis mee dat Feyenoord nu heeft bewezen voor de prijzen te kunnen spelen. Watford heeft daar immers geen realistisch zicht op. “Ik heb het gevoel dat er bij mezelf nog meer in zit”, zegt de 25-jarige buitenspeler. “Dat ik die lijn van de tweede helft van vorig seizoen nog meer kan doortrekken, mijn rendement kan verhogen.”

De nieuwe Mexicaan bij PSV: Hirving Lozano

Andres Guardado is verdwenen, maar een nieuwe Mexicaanse speler staat te popelen om een PSV-held te worden: Hirving Lozano. Afgelopen juni nog te bewonderen in het nationale shirt tijdens de Confederations Cup en afgelopen maakte hij in het oefenpotje tegen tweede divisionist De Treffers gelijk zijn eerste goal.

De net twintig jaar geworden aanvaller is een heel ander type dan Guardado: een creatieve dribbelaar, een afmaker, een man die wedstrijden open kan breken. Technisch directeur Marcel Brands heeft een hoge pet van hem op: “Hij geeft ons kracht en meer aanvallende mogelijkheden. Hopelijk zorgt hij voor veel goals en assists, al zal hij eerste een paar maanden de tijd moeten krijgen om aan alles te wennen.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspelling Eredivisie

Wordt Lozano een enorme hit in de Eredivisie? Als je denkt dat hij zelfs topscorer wordt, pak dan de @21.00 op de Mexicaan bookmaker Mr Green. Of iets voorzichtiger: de @9.00 dat hij clubtopscorer wordt.

Back To Top