Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Heracles Almelo - PEC Zwolle: Strijd om lijfsbehoud

Heracles Almelo schurkt tegen het linkerrijtje aan, maar zal blij zijn met elk punt boven de nacompetitiestreep. De streep waar PEC Zwolle inmiddels onder staat.

PEC Zwolle snakt naar winterstop

2014 was nog hét jaar van PEC Zwolle. Onder leiding van de in Zwolle geboren Ron Jans pakte de club in mei 2014 de KNVB Beker, door in de finale Ajax te verslaan. In augustus kwam daar ook nog eens de Johan Cruijff Schaal bij door opnieuw een zege op Ajax. Daarna volgden een zesde plek en een achtste plek in de Eredivisie. Maar de magie van Jans lijkt nu verdwenen, want PEC valt steeds dieper en dieper in een gat.

14 punten uit 16 duels is te weinig voor de blauw-witten, net als twee schamele punten uit de laatste vijf duels. En voor Ron Jans is het naar twee kanten kijken: met 13 goals doet PEC het alleen beter dan Roda JC (8), maar met 31 tegengoals is de club al de hekkensluiter. En dan werd gisteren ook nog eens een mogelijke bekerdroom ruw verstoord, door thuis in blessuretijd een penalty weg te geven tegen FC Utrecht: 1-2 verlies.

De huidige verbintenis van Ron Jans loopt komende zomer af. Op trainingskamp in Spanje gaan club en trainer met elkaar om tafel. Jans zal misschien versterkingen willen, maar technisch directeur Gerard Nijkamp houdt vooralsnog de boot af. “Zeg nooit, nooit. Al is de kans dat we met deze selectie doorgaan op dit moment groot. We hebben het volste vertrouwen in de huidige groep. Bovendien keren Danny Holla en Stef Nijland terug. Ervaren spelers kunnen we goed gebruiken.”

Heracles Almelo zoekt consistentie

Ruim 40 kilometer verderop houdt men het hoofd iets makkelijker boven water. Heracles Almelo staat weliswaar tiende, maar mag nog absoluut niet op zijn lauweren rusten. Het gat met tegenstander PEC Zwolle – en de nacmpetitiestreep – is immers slechts vier punten. De strijd om lijfsbehoud lijkt er een te worden van vele clubs, waarin elk punt dus goud waard is.

Heracles zou dus met een erg goed gevoel de winterstop in kunnen gaan. Maar dan moet de club ook eens goede vorm kunnen vasthouden. Want zo kan het wel de ene dag Vitesse verslaan, maar verliest het de andere dag met 5-1 van AZ. En de 0-3 nederlaag tegen Sparta in de KNVB Beker zal het vertrouwen ook geen goed hebben gedaan. Een wedstrijd dus om drie zeer belangrijke punten én een goed wintergevoel.

Wedden op Heracles Almelo – PEC Zwolle

Bookmaker 888Sport heeft ook gekeken naar de resultaten van de laatste tijd en kan niet anders dan Heracles Almelo de favorietenrol geven. De thuisclub krijgt 2.00 op winst, PEC Zwolle 3.55. Beide ploegen krijgen veel tegengoals te verwerken, dus de 1.67 op ‘both teams to score’ is een goede optie. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top