Ga naar hoofdinhoud
Uitslag voorspellen Feyenoord - Vitesse: stuivertje wisselen in Eredivisie? GEtty

Zaterdag 2 december vanaf 20:45 uur zit de Kuip vol voor Feyenoord – Vitesse. De clubs kunnen dit weekend stuivertje wisselen, want ze staan respectievelijk zevende en zesde en hebben hetzelfde puntenaantal (22). Ze zullen na deze veertiende speelronde sowieso in de top zeven blijven staan, terwijl de vierde plek vooralsnog het hoogst haalbare is.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Feyenoord – Vitesse Eredivisie

De prestaties van de afgelopen weken wijzen bij beide clubs niet op een opmars richting de subtop. Feyenoord peurde uit de vorige zes speelronden zeven punten en dat is een grauwe score voor de huidige landskampioen. Het doelsaldo was over die periode zelfs min een. Een club kan klagen over pech of scheidsrechterlijke fouten, maar als je na zes eredivisiewedstrijden niet meer scoort dan ontvangt, dan doe je toch ook echt zelf wat mis. Vitesse haalde in dezelfde periode acht punten (plus twee).

Ook in de heilige Kuip gaat het niet van een leien dakje met acht punten uit de vorige zes optredens voor het Legioen. De Arnhemmers zitten momenteel wel in een lekkere flow wat betreft uitwedstrijden. De zes laatste trips leverden dertien punten op en een kloek saldo van plus acht.

Kuipvrees Vitesse?

Waar Feyenoorders zich aan vast kunnen houden is dat Vitesse al jarenlang niet opgewassen is tegen hen. Vijf van de zes laatste confrontaties werden gewonnen, als we de winst na strafschoppen in de vorige super cup meetellen als zege, al was het technisch gezien een gelijkspel na negentig minuten. Thuis won de Stadionploeg vier van de laatste zes clashes (saldo 10-7).

Henk Fraser, trainer van Vitesse en vroeger speler van Feyenoord, hoopt dat er geen Kuipvrees optreedt bij zijn mannen. “Het is het stadion dat het meest de Engelse voetbalsfeer uitademt. Feyenoord wordt altijd geweldig gesteund door het publiek.” Overigens lijkt De Telegraaf met een lobby te zijn begonnen om Fraser in de dugout van Feyenoord te krijgen. Een paar voetbalvolgers spreken in de krant uit dat Fraser de beste kandidaat is om Van Bronckhorst op te volgen.

Waarschijnlijk komt Milot Rashica niet in actie. De grote man van Vitesse (drie goals, twee assists) heeft liesklachten en de medische staf waakt voor overbelasting.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Feyenoord – Vitesse

Een Eredivisie voorspelling doen? Feyenoord staat voor winst op 1.44, gelijkspel noteert 4.35 en Vitesse 7.00. De bookies verwachten om een of andere reden veel goals en zetten liefst 2.32 op onder de drie goals. Voor de zekerheid tippen we onder de vier goals op 1.50.

Back To Top