Ga naar hoofdinhoud
Heerenveen – Feyenoord Nicolai Jorgensen Getty

Eredivisie nieuws. Door de uitspraak van afgelopen week dat FC Twente in het seizoen 2016 – 2017 toch uit mag komen in de Eredivisie, zullen de Tukkers snel beleid moeten maken. Hoe komt de selectie er uit te zien?

FC Twente moet nog flink verkopen

Voor technisch directeur Ted van Leeuwen zit er geen zomervakantie in. Doordat de club in onzekerheid verkeerde over zijn nabije toekomst, was het ook onmogelijk om voorbereidingen te treffen voor het nieuwe seizoen. Het maakt nogal wat uit, qua budget, programma en uitstraling van de ploeg, of wordt geacteerd in de Eredivisie of in de Jupiler League.

De telefoon van Van Leeuwen heeft de verwikkelingen ternauwernood overleefd. Direct na de rechterlijke uitspraak, wisten zaakwaarnemers van voetballers hem te vinden. “Binnen drie minuten zaten er veertien namen van spelers in mijn telefoon”, zegt hij.

Fans moeten niet gaan dromen dat FC Twente de portemonnee gaat trekken om de selectie te versterken. Het wordt juist erg lastig om de huidige spelers te behouden, zeker wat betreft toppers als Hakim Ziyech. “Er moet nog flink verkocht worden”, zegt Van Leeuwen. “Een boel clubs die geïnteresseerd zijn in onze spelers, hebben gewacht tot Twente failliet ging.”

Nicolai Jørgensen naar Feyenoord

Normaliter is Ajax een bolwerk van Denen. Feyenoord bewandelt nu ook de Deense route door de 25-jarige Nicolai Jørgensen binnen te hengelen. Als tiener kon hij tekenen bij Bayer Leverkusen, waarna een doorbraak uitbleef en hij terugkeerde naar zijn geboorteland. Vorig seizoen scoorde hij voor Kopenhagen 19 keer in 40 wedstrijden.

Het Legioen kan Jorgensen bij de open dag onthalen. Het is nog de vraag of ook deze aankoop in een helicopter wordt gepropt. “Ik heb een beetje hoogtevrees”, onthult de voormalige Deense jeugdinternational.

Feyenoord heeft meeste fans

Het transferbedrag is niet naar buiten gebracht, maar schattingen variëren van 3,3 tot 4 miljoen euro. Ook Lazio Roma en Atalanta dongen naar zijn handtekening. Jon Dahl Tomasson wordt door Deense media opgetrommeld om te duiden wat voor club Feyenoord is. “Feyenoord is in Nederland de club met de meeste fans. Het is een groot stadion en de stad is gek van voetbal”, zegt de voormalige Feyenoorder.

Back To Top