Ga naar hoofdinhoud
Kampioen Eredivisie voorspellen PSV Getty

Zaterdag om 19:45 uur speelt FC Twente thuis tegen PSV in de twintigste speelronde van de Eredivisie. De Tukkers staan op plek vijftien en geraken maar niet uit de degradatiezone, PSV staat bovenaan met vijf punten meer dan naaste belager Ajax.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Twente – PSV

De eerste match van FC Twente in het kalenderjaar 2018 was uit tegen Roda JC. Tegen de medebewoner van de kelder van de competitie werd het 1-1. Het kon erger, want de andere ploegen onder Twente (Sparta en NAC) verloren. Maar al met al is Twente nou niet opmerkelijk beter gaan draaien sinds Gertjan Verbeek werd aangesteld als trainer. Hij heeft uit negen duels zeven punten gehaald.

Wie weet kan het tij worden gekeerd door de nieuwe aanwinsten. Adam Maher kwam over van PSV, waar hij op een zijspoor was beland, en El Hamdaoui zat zonder contract na een avontuur bij Al-Taawon in Saoedi-Arabië. Als het meezit gaat dit duo direct en indirect bijdragen aan een hogere doelpuntenproductie.
Maar de hoop is ook nog gevestigd op Tom Boere, die in de zomer voor vier ton werd gekocht van FC Oss, waar hij vorig seizoen topscorer van de Jupiler League werd. Hij heeft nog maar (uit negentien optredens) vier goals gemaakt. Het probleem is dat hij niet het type is dat zelf kansen creëert, hij heeft aanvoer nodig. En die komt maar niet.

Dramatisch zwak

PSV heeft zich na de nederlaag en de puntendeling tegen FC Groningen hersteld met drie zeges op rij in de Eredivisie. De Brabanders hebben in vijftien van de negentien speelronden de 1-0 gemaakt en in veertien van de gevallen leidde die 1-0 tussenstand tot een zege. Dat zijn overtuigende cijfers.
Bij Twente zijn ze dat niet, met maar negen keer een voordelige 1-0 tussenstand, waarvan er maar vier tot drie punten leidden. En de negen keer dat Twente met 1-0 achter kwam te staan, werd er alleen maar een keer een gelijkspel uit gesleept. Da’s dramatisch zwak.

PSV won vier van de laatste zes duels met Twente en speelde tweemaal gelijk. Thuis won FC Twente een van de vorige zes keer dat PSV op bezoek kwam en verloor het driemaal (totaal doelsaldo 9-15). PSV heeft in acht van de vorige confrontaties (uit of thuis) minstens tweemaal gescoord tegen de Tukkers.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Twente – PSV? PSV is favoriet op 1.52, gelijkspel noteert 4.50 en FC Twente 5.50. Scores als 1-2, 1-3, 1-4 klinken redelijk en daarom tippen we de combinatiebet dat PSV wint en dat beide teams scoren op 2.85.

Back To Top