Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws: Nicolai Jørgensen steunt Kuyt, Van Persie naar Feyenoord?

FC Twente – Feyenoord, voetbal Eredivisie. Richting het einde van het seizoen hebben veel clubs nog iets om voor te vechten. Voor FC Twente ligt dat gevecht niet op het veld. Voor Feyenoord is de competitie vooral een garantie.

Overleven belangrijkste voor FC Twente

Drie punten in mindering was de straf van de KNVB voor FC Twente, vanwege het financiële wanbeleid bij de Tukkers. Zelfs als het zes punten was geweest en de kous zou daarmee af zijn, had men bij FC Twente hosanna geroepen.

De geplaagde club moet een akkoord bereiken met zijn schuldeisers om zijn proflicentie te mogen behouden.

Volgens interim-directeur Onno Jacobs zit er schot in de zaak. “Ik denk dat het goed komt. Het is belangrijk dat we met zijn allen het gevoel krijgen: schouders eronder. Ik heb maar één doel en dat is zorgen dat FC Twente overeind blijft.” Om dat te bereiken, moet er vóór 1 mei een akkoord zijn. Op het veld heeft FC Twente als nummer 13 weinig meer om voor te spelen, behalve misschien dat spelers zichzelf in de spotlight willen zetten voor andere clubs.

Hakim Ziyech goudhaantje FC Twente

De speler die weinig meer hoeft te doen voor de spotlights, is Hakim Ziyech. De middenvelder blinkt al het hele seizoen uit en heeft naar verluidt interesse van onder meer Fenerbahçe. Zijn voormalige trainer Alfred Schreuder, die hem naar FC Twente haalde, verwacht veel van Ziyech. “Hakim kan de absolute top halen. Hij is in ieder geval van het niveau Nacer Chadli en Dusan Tadic en kijk nu eens waar die jongens spelen (respectievelijk Tottenham Hotspur en Southampton). Ik denk zelfs dat Hakim beter is.”

Feyenoord wil zekerheid inbouwen

In Rotterdam heeft niemand het meer over de rampzalige periode van Feyenoord na de Eredivisie winterstop. Het gaat goed met de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord won zelfs zijn laatste vijf duels in de Eredivisie. Maar voor de Rotterdammers is de competitie meer een garantie. Want de club zal vooral denken aan de finale van de KNVB Beker. Niet alleen zou dat de eerste prijs in acht jaar zijn, maar ook een direct ticket naar de groepsfase van de Europa League.

Dirk Kuyt blijft

Een van de grote redenen voor het goed lopende Feyenoord, lijkt ook graag met de club Europa in te willen. Want clubtopscorer Dirk Kuyt zegt niet voor één seizoen te zijn teruggekomen. “Toen ik kwam, heb ik ook altijd gezegd dat ik de intentie heb voor een langere periode dan één jaar te komen. Het is belangrijk dat beide partijen de intentie en de ambitie hebben om langer door te gaan. En ik heb heel veel ambitie en voel me nog fit.”

Tot aan de bekerfinale op 24 april tegen FC Utrecht, waarin Kuyt ook zijn eerste prijs met Feyenoord ooit kan pakken, zijn er nog wel drie competitieduels te spelen. Voor Feyenoord gaat het naast vorm opbouwen dus ook om een kleine stok achter de deur. Bij verlies van de bekerfinale zou de huidige derde plek een ticket opleveren voor de derde voorronde van de Europa League. En genoeg zekerheid kun je nooit hebben.

Wedden op FC Twente – Feyenoord

5-0 voor Feyenoord werd het in De Kuip eind november. De Rotterdammers zijn bij bookmaker 888Sport favoriet, maar zelfs nog met een mooie 2.00 op winst. FC Twente hoopt op weer een glansrol van Hakim Ziyech en noteert 3.50. Een goal van Ziyech staat iets lager, op 2.90. Dirk Kuyt scoorde zes keer in zijn laatste zes duels voor Feyenoord en noteert 2.43 op een goal. Winst van Feyenoord met een goal van Kuyt staat natuurlijk nog beter op 3.70.

Back To Top